Γ. Λίλος: Πολιτικαντισμός από την Εύη Βατσακλή-Παπαδημούλη
Πολιτική

Γ. Λίλος: Πολιτικαντισμός από την Εύη Βατσακλή-Παπαδημούλη

Στην ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης, και πρώην μέλος της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή, Εύη Βατσακλή-Παπαδημούλη απαντά το μέλος της παράταξης Γιώργος Λίλος σχετικά με το ειδικό τέλος που έχει επιβληθεί στους πολίτες για το Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση, αλλά και σε «συκοφαντίες», όπως αναφέρει ο ίδιος, από μέρους της πρώτης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Πολιτική και Πολιτικαντισμός

Τα αδιέξοδα μιας αντιλαϊκής πολιτικής (προηγούμενης και νυν) οδηγούν σε ένταση της παραπληροφόρησης και του πολιτικαντισμού. Οι ύβρεις αντί της τεκμηρίωσης. Η συκοφαντία αντί της τοποθέτησης. Η διαστρέβλωση αντί της αλήθειας. Αυτά συμπυκνώνονται και στις ανακοινώσεις της κας Εύης Βατσακλή-Παπαδημούλη.

Θα αναφερθώ σε αυτά γιατί η πρακτική «λέγε, λέγε ψέματα, κάτι θα μείνει» δεν πρέπει να βρει γόνιμο έδαφος. Γιατί η επιστροφή στα πέτρινα χρόνια της συκοφαντίας όσων αντιστέκονται και κινούνται και των  δήθεν «δόλιων» προθέσεων τους, δεν πρέπει να περάσει.

«Σφετεριστής ο κ. Μ. Πάγκαλος» (και προφανώς κάθε μέλος της Ριζοσπαστικής Ανατροπής) του τίτλου της παράταξης. Η ίδια και οι τότε φερόμενοι ως υπογράφοντες της ανακοίνωσης των 57 στις 6/11/2015 δήλωναν καθαρά ότι αποχωρούσαν (μέλη και μη) από την παράταξη και δεν συμμετείχαν στη Γ.Σ. της 1/11/2015. Σύμφωνα με τον κανονισμό η Γ.Σ. είναι το μόνο όργανο που μπορεί να αποφασίσει συνολικά για την πορεία και την εκπροσώπηση της παράταξης. Γιατί δεν παρευρέθηκαν αφού, όπως ισχυρίζονται, ήταν πλειοψηφία; Οι υπογράφοντες (ΣΥΡΙΖΑ) ακολούθησαν την παλαιοκομματική και αλήστου μνήμης θέση ότι οι μαζικές οργανώσεις είναι «ανεξάρτητες», όμως «πρέπει να ακολουθούν την κομματική γραμμή». Αντίθετα στη Ριζοσπαστική Ανατροπή (Ρ.Α.) δεν μπαίνει κριτήριο κομματικής ένταξης παρά μόνο συμφωνίας στις αρχές και το πρόγραμμά της, το οποίο και συνεχίζει να σέβεται και να υπερασπίζει. Πού βρίσκεται λοιπόν ο σφετερισμός;

Αντί να απολογηθεί για τη διάσωση της πρότασης της πλειοψηφίας για τη συνέχιση είσπραξης του τέλους για το έργο του Ο.Τ.9, έστω κατά το ήμισυ, και για άλλο σκοπό, διαστρεβλώνει συνειδητά την πρόταση της Ρ.Α. Ουσιαστικά προσχώρησε στην κυβερνητική λογική, παλιά και σημερινή, μετάθεσης στις πλάτες των πολιτών των οικονομικών υποχρεώσεων του Δημοσίου και των Δήμων (συνέχεια του ορυμαγδού φόρων που επιβάλλει). Η πρόταση της Ρ.Α. λέει καθαρά «άμεση κατάργηση του ειδικού τέλους όταν η Περιφέρεια αναλάβει την αποπληρωμή του έργου».

Ας μην αναφερθώ στον ισχυρισμό της για τη δήθεν «ανίερη» συμμαχία της Ρ.Α. με τον κ. Θεοδωρακόπουλο (προσφιλής αναφορά της προηγούμενης διοίκησης, που τη βρήκε άραγε;).

Στη 2η ανακοίνωσή της με τον ευφάνταστο τίτλο «πώς το κρέας βαφτίζεται ψάρι» (!!!) αναφέρει ότι τα Δημοτικά Τέλη στη Λυκόβρυση είναι μόνο 0,27 ευρώ (ίσως εκ παραδρομής αντί του 1,27) γιατί δεν πρέπει να συναθροίζονται ανόμοια πράγματα. Τα σκέφτηκε άραγε μόνη της; Ανταποδοτικά, χαράτσια, φόροι έχουν κοινό παρανομαστή τα ευρώ που πληρώνει κάθε δημότης. Δηλαδή οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν τα πάντα. Την πραγματικότητα όμως δεν μπορούν να την κρύψουν όσες αλχημείες και να χρησιμοποιήσουν.

Μπορεί η κα Παπαδημούλη (και το κόμμα της) να μας εξηγήσει γιατί (μαζί με την «ιερή» συμμαχία άλλων δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης διοίκησης) αρνούνται πεισματικά κάθε είδους λογιστικό έλεγχο των πεπραγμένων τους;

Η Ρ.Α. θα συνεχίσει να προωθεί μια άλλη λογική τόσο στον τρόπο διοίκησης του Δήμου μας, όσο και στην υπεράσπιση της ίδιας της έννοιας  της Αυτοδιοίκησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών της.

Υ.Γ. Σχετικά με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχω να παρατηρήσω ότι βασική μας αρχή είναι να μην πληρώνουν οι πολίτες έργα που οφείλουν να κάνουν οι Δήμοι. Όσο για το Ο.Τ.9 με σαφήνεια υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε την ολοκλήρωση του έργου και πουθενά δεν προκύπτει το αντίθετο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ανοχή ή αποδοχή κάθε παρανομίας.

Γιώργος Λίλος     

Μέλος της Ριζοσπαστικής Ανατροπής                                      

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet