«ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

«ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ» από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Την ταινία «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ», της Μαρίας Ντούζα, παραγωγής 2016, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, στις 8.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου), σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ).

Πρόκειται για ένα από τα επεισόδια της σειράς «Μυθικοί κινηματογράφοι», που γυρίστηκε για λογαριασμό του γαλλικού Ciné+ και αναφέρεται στον ομώνυμο θερινό κινηματογράφο στο Θησείο της Αθήνας.

«Ο κινηματογράφος αυτός, παρότι βρίσκεται στην υπερ-τουριστική περιοχή κοντά στην Ακρόπολη, αρνείται πεισματικά να ενταχθεί στο παρόν, μένοντας ουσιαστικά εκτός χρόνου. Αυτό που νιώθει κανείς εδώ δεν είναι νοσταλγία για το παρελθόν ή θαυμασμό για τις αρχαιότητες, αλλά μια σπλαχνική αίσθηση της ενέργειας που ρέει μέσα στον χρόνο και συνδέει τις ζωές μας με τις ιστορίες που βλέπουμε, το παρελθόν με το παρόν, τον κινηματογράφο με τη ζωή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης.

Ταινία «ΣΙΝΕ ΘΗΣΕΙΟΝ»/πρόσκληση

Η Le Monde (4 Ιουνίου 2016)  έγραψε σχετικά: «Η πολύ ωραία σειρά ντοκιμαντέρ “Μυθικοί Κινηματογράφοι”, επινοημένη από τον Ζοέλ Φαρζ, διηγείται την ιστορία τεσσάρων μυθικών αιθουσών κινηματογράφου. Μια στη Γη του Πυρρός, στο Πορβενίρ (Χιλή), το art deco “Lucerna” στην Πράγα, το μεγαλοπρεπές “Byrd” στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια (ΗΠΑ) και τη θερινή αίθουσα της Αθήνας “Θησείο”, κάτω από την Ακρόπολη. Κάθε επεισόδιο δίνει την ευκαιρία για διερεύνηση του κοινωνικού-πολιτιστικού ρόλου του σινεμά σε κάθε τόπο».

Η Anne Dessuant στο Télérama (25 Ιουνίου 2016) σημείωσε: «Η σειρά ντοκιμαντέρ, που μας γέμισε τα μάτια αστέρια, χάρη στις διηγήσεις για μια πόλη ή μια χώρα μέσα από μια κινηματογραφική αίθουσα, κλείνει μέσα στην ελληνική νύχτα(…) Η αφήγηση γράφτηκε σαν ποίημα σε πεζό λόγο, σαν μπαλάντα στοιχειωμένη από τις αναταράξεις ενός χαοτικού παρελθόντος, σαν πρόσκληση στο όνειρο και την ανάμνηση(…) Το “Σινέ Θησείον” είναι μια ταινία για τις αισθήσεις όπου νιώθουμε τη δροσιά, τα βραδάκια στο τέλος του καλοκαιριού, όταν ο θεατής τυλίγεται σε μια κουβέρτα για να δει το τέλος της ταινίας».

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα

Σενάριο: Έρση Σωτηροπούλου

Διάρκεια: 52’

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet