«Μεταξά – ακούγοντας τον χρόνο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης
Πολιτισμός

«Μεταξά – ακούγοντας τον χρόνο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Το ντοκιμαντέρ «Μεταξά – ακούγοντας τον χρόνο» του Σταύρου Ψυλλάκη, για την αθέατη κοινότητα των καρκινοπαθών θεραπευτών του Nοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ, παραγωγής 2012, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 8:00 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) και με την υποστήριξη του ίδιου του σκηνοθέτη.

Με αφετηρία γιατρούς και προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά που πάσχουν οι ίδιοι από καρκίνο, παρακολουθούμε αυτήν την ξεχωριστή ομάδα ασθενών καθώς συνεχίζουν να εργάζονται στο νοσοκομείο.

Από το σοκ της πρώτης φοράς που το ακούει κάποιος, έως την εμπειρία του «… έμαθα να ακούω τον χρόνο», ο καρκίνος από απειλή θανάτου γίνεται δάσκαλος ζωής γι΄ αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο προσθέτοντας χρόνια στη ζωή τους, αλλά και προσθέτοντας ζωή στα χρόνια τους.

ΑφίσαΈνα ακόμη ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη («Άλλος δρόμος δεν υπήρχε», «Ο άνθρωπος που ενόχλησε το σύμπαν», «Ολυμπία»), για την υπαρξιακή κατάσταση του ανθρώπου όταν βρίσκεται σε οριακές καταστάσεις.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δημοτικό Θέατρο Πεύκης: Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου, Πεύκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet