Απάντηση Γ. Πατούλη για την κατεδάφιση αποθήκης της ΗΒΗ
Ποιότητα Ζωής

Απάντηση Γ. Πατούλη για την κατεδάφιση αποθήκης της ΗΒΗ

Η κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ πραγματοποιείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου, για την προστασία και ανακούφιση της περιοχής του ανατολικού Αμαρουσίου από τις πλημμύρες. Η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής έρχεται ως απάντηση σε αντίστοιχη ανακοίνωση του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη (ΕΝΟΤΗΤΑ: Καταγγελία για απευθείας ανάθεση έργου).

Ανακούφιση από φαινόμενα πλημμύρας προσφέρει στο Ανατολικό Μαρούσι η κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ
Με απολύτως νόμιμες διαδικασίες η ανάθεση των εργασιών κατεδάφισης

Η κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ, ο καθαρισμός του χώρου καθώς και η διάνοιξη της οδού Σωρού, είναι έργα απαραίτητα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα εκδήλωσης πλημμύρων στο Ανατολικό Μαρούσι, ύστερα απο την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων.

Τις απαραίτητες αυτές παρεμβάσεις υλοποιεί η Διοίκηση Πατούλη κι αυτό φαίνεται πως ενοχλεί τον κ. Μαγιάκη και τη δημοτική του παράταξη, όπως τους ενοχλεί κάθε έργο που γίνεται στην πόλη.

Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κατηγορήσουν τη Διοίκηση Πατούλη πως δεν κάνει έργο, γιατί δεν θα τους πιστέψει κανείς, γι΄ αυτό κάνουν κάτι χειρότερο. Προσφεύγουν σε γκεμπελικές μεθόδους, πετάνε λάσπη, λένε ψέματα, ελπίζοντας πως θα παραπλανήσουν έστω και λίγους συμπολίτες μας .

Στα ψέματα του κου Μαγιάκη και στην ανεύθυνη συμπεριφορά της παράταξης του, απαντάμε με έργο και αλήθειες.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μαγιάκης και η παράταξη του ήταν αυτοί που:

  • Χαρακτήριζαν άχρηστο το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου. Τώρα που το έργο τελειώνει και οι κάτοικοι κι οι έμποροι εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
  • Κατηγορούσαν ως σκάνδαλο την κατασκευή και το κόστος των δύο πεζογεφυρών, προσφεύγοντας μάλιστα και στη Δικαιοσύνη. Αλλά δεν είχαν το φιλότιμο να ζητήσουν συγγνώμη όταν η Δικαιοσύνη αποφάσιζε πως δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο κι ότι όλα έγιναν νόμιμα από τη Διοίκηση Πατούλη.
  • Κατηγορούσαν τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου ότι δεν προχωρούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην πόλη. Τώρα όμως που βλέπουν ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης όλων των μελετών για τα αντιπλημμυρικά και η Διοίκηση Πατούλη εξασφάλισε τα πρώτα 3.500.000 ευρώ για την κατασκευή δικτού ομβρίων σε Στούντιο Α, Νέα Λέσβο και Ψαλίδι προσφεύγουν και πάλι στο ψέμα και τη συκοφαντία.

Δυστυχώς οι έννοιες φιλότιμο, ειλικρίνεια, υπευθυνότητα είναι ξένες με τη φιλοσοφία της παράταξης Μαγιάκη.

Αν είχαν φιλότιμο θα έδιναν συγχαρητήρια στη Διοίκηση Πατούλη που ξεκίνησε άμεσα τις διαδικασίες κατεδάφισης και καθαρισμού της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ και δεν άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Αν δεν κατευθύνονταν οι πράξεις τους από κομματική εμπάθεια και μισαλλοδοξία θα έλεγαν την αλήθεια για το πόσο κοστίζει το συγκεκριμένο έργο. Είναι ψέματα ότι κοστίζει 136.000 ευρώ, αφού η έκπτωση που δόθηκε ήταν 27%. Γιατί δεν λένε την αλήθεια; Το κάνουν σκόπιμα για να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις; Ή δεν γνωρίζουν πως γίνονται τα έργα, οπότε αποδεικνύονται επιπόλαιοι;

Αν διέθεταν υπευθυνότητα θα παραδέχονταν ότι δεν ευθύνεται η Διοίκηση Πατούλη για το γεγονός ότι η αναγκαία αυτή παρέμβαση έχει καθυστερήσει , αφού είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις μελέτες για την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς.

Αν διέθεταν ειλικρίνεια θα παραδέχονταν ότι η Διοίκηση Πατούλη έχει εκπονήσει και προωθήσει τις μελέτες για την οριστική διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς. Είναι δε πλέον θέμα Περιφέρειας η έγκρισή τους και η υλοποίησή τους. Θα παραδέχονταν δηλαδή, ότι η Διοίκηση Πατούλη και έχει προβλέψει και έχει εκπονήσει ό,τι ήταν απαιτούμενο για την οριστική διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, χωρίς, όμως να έχει την αρμοδιότητα να εκτελέσει τα έργα. Θα παραδέχονταν ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία εντάσσεται στη γενικότερη οριστική διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, κρίνεται επιβεβλημένη να πραγματοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να ανακουφιστεί η κατάσταση που παρουσιάσθηκε κατά τις βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος. Κι ότι κατόπιν αιτήματος και πίεσης του Δήμου, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης έδωσε τελικά τη συγκατάθεσή του για την κατεδάφιση της μόλις πρόσφατα.

Όσον αφορά στις απαράδεκτες κατηγορίες της παράταξης Μαγιάκη περί αδιαφάνειας για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η διαδικασία αυτή είναι απολύτως νόμιμη, προβλέπεται για τις περιπτώσεις που απαιτείται να γίνουν επείγουσες εργασίες λόγω επικίνδυνων καταστάσεων. Η εταιρεία που επιλέχθηκε είναι ήδη εγκατεστημένη στον Δήμο και εκτελεί το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης, κάτι το οποίο ο νόμος προβλέπει για τις περιπτώσεις των επειγουσών αναθέσεων.

Για μας δεν έπρεπε να χαθεί ούτε μια μέρα, η κατεδάφιση της αποθήκης της ΗΒΗ έπρεπε να γίνει άμεσα, αμέσως μόλις πήραμε τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

Για τον κ .Μαγιάκη και την παράταξή του δεν είναι πρόβλημα το χάσιμο χρόνου, αντίθετα τους εξυπηρετεί η διαιώνιση των προβλημάτων. Όσο υπάρχουν προβλήματα, δικαιολογούν την πολιτική τους ύπαρξη.

Αντίθετα , όταν έχουν απέναντί τους μια Δημοτική Αρχή που παράγει έργο, όπως η Διοίκηση Πατούλη, είναι αναγκασμένοι για να επιβιώσουν να προσφεύγουν στο ψέμα.

Αλλά τα ψέματα τους έχουν ημερομηνία λήξης.

Στις 18 Μαΐου οι πολίτες του Αμαρουσίου θα ψηφίσουν έργο, υπευθυνότητα, σοβαρότητα. Θα στηρίξουν και πάλι τη Διοίκηση Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet