Στο σχέδιο πόλης η περιοχή Κάτω Σωρού
Ποιότητα Ζωής

Στο σχέδιο πόλης η περιοχή Κάτω Σωρού

Συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης για τα ζητήματα που αφορούν στη γειτονιά του Σωρού και κυρίως για την ένταξη της περιοχής του Κάτω Σωρού στο σχέδιο πόλης είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τους κατοίκους σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Ο κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έτυχε θερμής υποδοχής από τους παριστάμενους, υπογράμμισε ότι μετά από σκληρή προσπάθεια της διοίκησης η ένταξη στο σχέδιο πόλης του Κάτω Σωρού βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ένα πολυετές όνειρο των κατοίκων σύντομα γίνεται πραγματικότητα. Η διαδικασία – πρόσθεσε- βρίσκεται στο στάδιο ανάρτησης της πράξης εφαρμογής, μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

«Ο επί τουλάχιστον 30 χρόνια αγώνας των κατοίκων να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, με τη δική μας υποστήριξη και σκληρή προσπάθεια σύντομα θα έχει αίσιο τέλος και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο αγώνας όλων μας δικαιώνεται», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Μετά από πρόσκληση του κ. Γιώργου Πατούλη, η αρχιτέκτων Φωτεινή Ξυράφη παρουσίασε το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης που άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει στην περιοχή του Σωρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Πηγάσου -Σάμου και Φραγκοκλησιάς, στο πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης των γειτονιών της πόλης με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων.

Το έργο της ανάπλασης στη γειτονιά του Σωρού με τα πρότυπα της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και δημιουργία ποδηλατοδρόμων με τη χρήση ψυχρών υλικών, την ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού, δεντροφύτευσεις κ.ά., ώστε να επιτευχθεί καλύτερη θερμική άνεση και βελτίωση του μικροκλίματος.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην περιοχή μεταξύ των οποίων είναι:

  • Η διάνοιξη της οδού Σωρού, από τη Λεωφόρο Κηφισίας έως την Αμαρουσίου- Χαλανδρίου.
  • Το μεγάλο έργο ανάπλασης του Κ.Χ. 9760 στον χώρο του πρώην αμαξοστασίου.
  • Η διαμόρφωση των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού. Η διαμόρφωση και ανακατασκευή της οδού Λευκών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νικόλαος Πέππας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρης Σμυρνής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet