Συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα στο 16ο Δημοτικό και 10ο Νηπιαγωγείο
Κοινωνία

Συνάντηση εργασίας για τα προβλήματα στο 16ο Δημοτικό και 10ο Νηπιαγωγείο

Συνάντηση εργασίας με τον Σύλλογο Γονέων και τους διευθυντές του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 10ου Νηπιαγωγείου είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, είχε ως αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια του κτηρίου το οποίο, ως γνωστόν, είναι παλαιό κτίσμα, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι πολυσύνθετα.

Σε αυτά τα προβλήματα προστίθενται ακόμη ένα, καθώς ενώ μέχρι πρότινος το εν λόγω σχολείο ήταν 6θέσιο, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας έγινε 12θέσιο, ο αριθμός των μαθητών αυξήθηκε ραγδαία και η λειτουργικότητά του έχει περιοριστεί ασφυκτικά.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, ευχαριστώντας του συμμετέχοντες «σε αυτόν τον εποικοδομητικό διάλογο», όπως τον χαρακτήρισε, τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στο πλευρό τόσο του Συλλόγου Γονέων των δυο σχολείων, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Ο Δήμος υπογράμμισε ο κ. Πατούλης έχει κάνει μέχρι σήμερα μεγάλες προσπάθειες για την συντήρηση του σχολείου, μονώσεις, επισκευές, ανακατασκευή των πεζοδρομίων κτλ, καθότι αυτή και μόνο είναι η αρμοδιότητά του, και θα συνεχίσει να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα επισήμανε ότι στόχος, αλλά και προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής, είναι η ασφάλεια των μαθητών και σε αυτό θα δίνεται η μεγαλύτερη βαρύτητα. Ήδη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έχει προχωρήσει στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για τον στατικό έλεγχο του κτηρίου, ενώ έχουν δοθεί από τις Υπηρεσίες και όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών από όλες τις πλευρές, η συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία, όπως άλλωστε συμβαίνει μέχρι σήμερα, και συζητήθηκαν και διάφορες άλλες λύσεις οι οποίες και θα εξεταστούν σε νέα συνάντηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ρώτας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Διδασκάλου, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου, Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Δημήτρης Καρλαύτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου, Βασίλης Μπούρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Σαγρής και Δημήτρης Κουτσουβέλης.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet