Τον προπηλακισμό μαθητών του 5ου Γυμνασίου από φασίστες καταγγέλλει η ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ
5lyk-amarous.att.sch.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τον προπηλακισμό μαθητών του 5ου Γυμνασίου από φασίστες καταγγέλλει η ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ

Τον προπηλακισμό μαθητών του 5ου ΓΕΛ Αμαρουσίου και του καθηγητή τους από «γνωστούς φασίστες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή» καταγγέλλει η ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ΚΟΒ Αμαρουσίου ΚΚΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε τον προπηλακισμό μαθητών του 5ου ΓΕΛ Αμαρουσίου και καθηγητή τους από τους γνωστούς φασίστες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, την ώρα που “ξεβρώμιζαν” τους τοίχους του σχολείου τους από φασιστικά σύμβολα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο συγκεκριμένο σχολείο χύνουν το δηλητήριό τους, βάζοντας στο στόχαστρο αγωνιστές μαθητές, όσους σηκώνουν κεφάλι και αντιδρούν.

Καταλαβαίνουμε ότι δεν τους καίγεται καρφί για το ότι οι μαθητές των σχολείων μας κάνουν μάθημα ο ένας πάνω στον άλλον. Για το ότι τα σχολεία άνοιξαν όπως ουσιαστικά έκλεισαν, εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας. Όπως δεν τους καίγεται καρφί που ο λαός μας στενάζει με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αντί εδώ και τώρα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του εργατικού λαϊκού κινήματος και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του, επιλέγει να επιβάλει ποινές και να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι αυτοί που σηκώνουν κεφάλι, που αντιστέκονται και παλεύουν για να ζει ο λαός μας με αξιοπρέπεια, για να είναι σε θέση το 2021 να ικανοποιεί τις ανάγκες του για δουλειά, υγεία, μόρφωση και όχι αυτές να θεωρούνται κόστος.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα μας φοβίσουν με τέτοιες ενέργειες. Ξέρουμε ότι τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ για την οργάνωση της πάλης της νεολαίας, ενάντια στην ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει. Τους ενοχλεί ο αγώνας της νεολαίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που τσακίζει τις ζωές μας, ενάντια στο νόμο – έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη και στο νόμο που καταργεί το 8ωρο.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας. Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε αυτόν τον αγώνα θα συνεχίσουμε ανεπιφύλαχτα να δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης απλά δυναμώνουν το πείσμα μας!

Καλούμε τον Μαρουσιώτικο λαό να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες, να δυναμώσει την πάλη κατά του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει. Να δοθεί μαζική απάντηση από τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής και από την ίδια τη μαθητική κοινότητα. Μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί, μέσα από την οργάνωσή τους, να βάλουν στο περιθώριο τέτοια στοιχεία. Να οργανώσουν την πάλη τους για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet