14 προτάσεις από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» για τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

14 προτάσεις από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» για τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου», με επιστολή της προς τη δημοτική αρχή της πόλης σχετικά με τις κινήσεις οι οποίες απαιτούνται για την αντιμετώπιση της κρίσης του «Covid-19», σημειώνει ότι «η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιδημία του νέου κορωνοϊού καθιστά ακόμα πιο επιτακτική και πιεστική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο δημόσιο σύστημα υγείας της περιοχής, και ιδιαίτερα στις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας, κατεύθυνση προς την οποία», καθώς αναφέρουν, «η δημοτική αρχή πρέπει να ενεργήσει άμεσα».

Επίσης, όπως τονίζει, «απαιτείται να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και την ανακούφιση του λαού της περιοχής από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Στην επιστολή της, η δημοτική παράταξη καταθέτει και προτάσεις – αιτήματα τα οποία συνοψίζονται στα κατωτέρω:

 1. Άμεση χορήγηση ειδών καθαριότητας και απολύμανσης για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο και πρόσθετα μέτρα προστασίας της υγείας τους.
 2. Na χορηγηθούν σε όλους τους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
 3. Απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας και στα δημοτικά μηχανήματα και οχήματα (π.χ. απορριμματοφόρα κ.ά.), καθώς και στους κάδους των απορριμμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού εργασίας.
 4. Άμεση πρόσληψη και δεύτερου γιατρού εργασίας λόγω της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου και άνοιγμα των υγειονομικών δομών σε αμαξοστάσιο και δημαρχείο.
 5. Μέριμνα και προστασία στους εργαζόμενους οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, εργαζόμενοι με σκλήρυνση κατά πλάκας, με χρήζοντα ειδικής αντιμετώπισης αυτοάνοσα νοσήματα, με σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ.) με ειδικές άδειες, χωρίς περικοπές αποδοχών και ασφάλισης.
 6. Γκισέ με τζάμι, όπου δεν υπάρχει, σε όλες τις υπηρεσίες εξυπηρέτησηςτου κοινού. Δυνατότητα επίλυσης των περισσότερων κατά το δυνατόν ζητημάτων μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής εξυπηρέτησής του.
 7. Καμία παρέμβαση στην κανονική άδεια των εργαζομένων. Να εξασφαλίσουν πρόσθετη άδεια επιπλέον της κανονικής, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: α) Σε όσους εργαζόμενους αρρωσταίνουν, προκειμένου να αναρρώσουν και για πρόληψη της διασποράς. β) Σε ένα μέλος της οικογένειας που έχει άρρωστο παιδί ή ηλικιωμένο ή αν είναι κλειστό το σχολείο ή ο βρεφονηπιακός σταθμός.
 8. Όχι στην εντατικοποίηση της εργασίας των εργαζόμενων οι οποίοι θα βρίσκονται για όλο αυτό το διάστημα στη δουλειά, επιβαρύνοντάς τους με αλλότρια καθήκοντα.
 9. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 10. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 11. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, σε πρώτη φάση για 4 μήνες, για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
 12. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, σε πρώτη φάση για 4 μήνες, για τους μικρούς ΕΒΕ του Δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.
 13. Καμιά διακοπή νερού και ηλεκτρικού για τους δημότες.
 14. Καμιά αναγκαστική κατάσχεση για παλιότερα χρέη δημοτών. Να μην χαθεί καμία ρύθμιση χρεών προς τον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet