Δημοτική αρχή Αμαρουσίου: Aφήνουμε τον «πρωταθλητισμό λάσπης» στον κ. Καραμέρο και προχωρούμε
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Δημοτική αρχή Αμαρουσίου: Aφήνουμε τον «πρωταθλητισμό λάσπης» στον κ. Καραμέρο και προχωρούμε

Απάντηση στη σκληρή ανακοίνωση της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Καραμέρο, η οποία αφορά στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού, από τη διοίκηση του δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου δίνει η δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αναφέρει τα εξής στην απάντησή της:

Μόνον τον εαυτό του ανταγωνίζεται, ο κ. Καραμέρος και η παράταξή του, επιχειρώντας με ανακοινώσεις ύβρεων, χυδαιοτήτων και τόνων παραπληροφόρησης να δημιουργήσει κάποιο πολιτικό υπόβαθρο. Αυτή όμως η πολιτική στάση κρίθηκε το 2019 και θα ξανακριθεί ομοίως το 2023, αφού τα έργα και το ήθος μας αντιπαρατίθενται με τη φαιδρότητα και την ανυπαρξία πολιτικού και κοινωνικού προσανατολισμού του κ. Καραμέρου.

Κάθε μέρα που περνά, το Μαρούσι αλλάζει όψη, σε όλους τους τομείς και αυτό πονά όλους όσοι επιθυμούν τον διχασμό και την ακυβερνησία. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που δυναμίτισαν τη σταθερότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με την απλή αναλογική και που επλήγησαν, όταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατάφερε μία πρωτόγνωρη συσπείρωση δυνάμεων.

Είναι οι ίδιοι που πόνεσαν όταν αυτή η δημοτική αρχή κατάφερε τη διαγραφή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια παλαιοτέρων διοικήσεων.

Είναι οι ίδιοι που πόνεσαν όταν αυτή η δημοτική αρχή κατάφερε σε χρόνους ρεκόρ και εν μέσω πανδημίας να ενεργοποιήσει τον θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής με την κατασκευή ολοκαίνουργιων παραρτημάτων νηπιαγωγείων.

Είναι οι ίδιοι που πόνεσαν όταν αυτή η δημοτική αρχή ξεκίνησε την αναβάθμιση των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να πονάνε όταν βλέπουν πως όλοι οι αθλητικοί χώροι αναβαθμίζονται με μπροστάρη το εμβληματικό «Σπύρος Λούης».

Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να πονάνε όταν βλέπουν πως σε όλο το Μαρούσι εκτελούνται έργα.

Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να πονάνε όταν βλέπουν πως οι δυνάμεις καθαριότητας και πρασίνου οργώνουν καθημερινά όλη την πόλη.

Είναι οι ίδιοι που απέχουν από κάθε κοινωνική και εθελοντική δράση του Δήμου και αρέσκονται στην πολιτική της «λάσπης» μέσα από τα social media.

Είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να γίνει τίποτα νέο στο Μαρούσι και καμία αναπτυξιακή ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό και όσο αφορά την ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού στην πόλη μας, αναφέρουμε τη μόνη αλήθεια:

Οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί, βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, λειτουργούν υπέρ των ΟΤΑ και αποτελούνται από επιστημονικό προσωπικό, κατάλληλα καταρτισμένο με σκοπό να εξυπηρετούν στοχευμένα όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών.

Εκμεταλλευόμενοι τα εργαλεία που μας δίνει ο νομοθέτης, επιδιώκουμε να ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατία και να εφοδιάσουμε με επιστημονική υποστήριξη τις υπηρεσίες του Δήμου, έτσι ώστε έργα που αφορούν σε:

  • Καίριες υποδομές (π.χ. ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, παιδικές χαρές).
  • Έργα Πολιτισμού & Αθλητισμού (π.χ. Θέατρα, Γήπεδα).
  • Καθαριότητα και την Ανακύκλωση (π.χ. σύγχρονα απορριμματοφόρα, κάδοι).
  • Πράσινο και Περιβάλλον ( π.χ. τεχνολογικά προηγμένα μηχανήματα).
  • Κοινωνική Μέριμνα (π.χ. εκσυγχρονισμός προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, παρακολούθηση ευπαθών ομάδων με τεχνολογικά μέσα) κ.ά.
  • Έξυπνες εφαρμογές (π.χ. τηλεματικές υπηρεσίες),

Να υποστηριχτούν, αφενός με τη σύνταξη μελετών και αφετέρου να αναζητηθούν πόροι από χρηματοδοτικά προγράμματα, προκειμένου οι χρόνοι ωρίμανσής τους και εκτέλεσής τους να επιταχυνθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Άλλωστε η δημιουργία Αναπτυξιακών Οργανισμών έχει ήδη γίνει ή γίνεται από πολλούς Δήμους της χώρας, όπως Αθηναίων, Πειραιά, Φιλοθέης-Ψυχικού, Παπάγου-Χολαργού, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Νέας Σμύρνης, Αλίμου, Δάφνης, Υμηττού, Ηλιούπολης, Μοσχάτου-Ταύρου,  Λαυρίου, Σπάτων, Κορωπίου, Παιανίας, Μαρκοπούλου, Λαυρεωτικής, Ραφήνας, Μαραθώνα,  Θεσσαλονίκης, Καρύστου, Θηβαίων, Νεμέας, Λέσβου, Λήμνου και πολλών άλλων, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη και τη μεγάλη ευκαιρία που δίνει ο σχετικός νόμος.

Είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι πως το μητροπολιτικό Μαρούσι, όπως το πράττουν ήδη δεκάδες Δήμοι της χώρας, σε κλίμα πολιτικής συναίνεσης και ομόνοιας, θα ωφεληθεί από αυτό τον Αναπτυξιακό Φορέα, που σκοπό έχει να βελτιώσει τη ζωή στον Δήμο μας, έτσι ώστε οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες, να αισθάνονται και να βιώνουν την πρόοδο σε χρόνους ρεαλιστικούς.

Η παρούσα δημοτική αρχή Αμαρουσίου θα συνεχίσει να εργάζεται με μόνον γνώμονα την αγάπη για τον Δήμο και τον δημότη. Στον κ. Καραμέρο θα αφήσουμε τον «πρωταθλητισμό λάσπης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet