Διά ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ζητούν οι Εκτός των Τειχών
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Διά ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ζητούν οι Εκτός των Τειχών

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου Εκτός των Τειχών πήρε θέση για τις διά ζώσης συνεδριάσεις υπό όρους που επιτρέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και σε σχετική ανακοίνωσή της ζητεί να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η προηγούμενη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα η δημοτική παράταξη αναφέρει: «Η εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. που επιτρέπει υπό όρους την πραγματοποίηση διά ζώσης συνεδριάσεων είναι προβληματική για τη δημοκρατική λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων, αφού δεν επιτρέπει σε μη εμβολιασμένους/ες να συμμετάσχουν. Ορίζει επίσης ότι θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για δυο μέτρα και δυο σταθμά από μια κυβέρνηση που πιστεύει ότι μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα 27 ατόμων στα σχολεία και μάλιστα να συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμη κι αν υπάρχουν κρούσματα στην τάξη!

»Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρουσιού καταφέρνει να βρίσκεται πιο πίσω, ακόμη κι από αυτή την άκρως προβληματική εγκύκλιο. Η σημερινή (7/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί να γίνει για ακόμη μια φορά με τηλεδιάσκεψη. Η τηλεδιάσκεψη δεν βοηθά στη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε διευκολύνει τους/τις δημότες/δημότισσες να παρεμβαίνουν στη συνεδρίαση».

Και η Κίνηση συνεχίζει:

»Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αρκετά μεγάλη και μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση με τήρηση των χωρικών περιορισμών που προβλέπει η εγκύκλιος. Όσο για τη συμμετοχή δημοτών, θα μπορούσε να γίνεται με παρουσία εντός της αίθουσας για όσα άτομα επιτρέπεται, λόγω των περιορισμών, και στον εξωτερικό χώρο να μεταδίδεται ο ήχος της συνεδρίασης ώστε να μπορούν να παρακολουθούν κι άλλοι.

»Τέλος, ως Εκτός των Τειχών είμαστε αντίθετοι/ες με το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δεν μπορεί η δημοκρατική λειτουργία των διάφορων θεσμών να περιορίζεται, ακόμα και σε καιρό πανδημίας. Γι’ αυτό τον λόγο προτείνουμε η συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων και δημοτών/ισσών στη συνεδρίαση να διευκολύνεται με την παροχή τεστ από τον Δήμο αν χρειάζεται.

»Συντασσόμαστε με την πρόταση του δημοτικού συμβούλου κ. Μαγιάκη, η συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου να γίνει διά ζώσης και ζητούμε να δρομολογηθούν και οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η προηγούμενη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet