ΕΝΟΤΗΤΑ: “Οι εγκληματίες-φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στο Μαρούσι”
Πολιτική

ΕΝΟΤΗΤΑ: “Οι εγκληματίες-φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στο Μαρούσι”

Με ιδιαίτερα σκληρό ύφος η δημοτική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ για το Μαρούσι, με επικεφαλής τον Λευτέρη Μαγιάκη, καταδικάζει το άνοιγμα γραφείων της “Χρυσή Αυγής” στο Μαρούσι, καλώντας τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν σαφή αρνητική θέση απέναντι στη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Αποτελεί πρόκληση για την τοπική κοινωνία το αιφνιδιαστικό άνοιγμα γραφείων της “Χρυσής Αυγής” στην πόλη μας το απόγευμα της Παρασκευής 11 Ιουλίου 2014, που συνοδεύτηκε και από επίθεση των ΜΑΤ σε νεολαίους που προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν.

Η οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί από τις ανακριτικές αρχές ως εγκληματική και η μισή κοινοβουλευτική της ομάδα είναι προφυλακισμένη, επικαλείται τη συνταγματική τάξη και διεκδικεί τη νόμιμη παρουσία της στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας. Εκμεταλλευόμενη την απελπισία και την καταπίεση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων από τις μνημονιακές πολιτικές, εμφανίζεται ως αντισυστημική, την ίδια ώρα που προσφέρει στο σύστημα τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Χρησιμοποιεί τη βία και την τρομοκρατία ενάντια σε κάθε δημοκράτη με αποκορύφωμα τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα τον περυσινό Σεπτέμβρη. Δολοφονεί και επιτίθεται σε μετανάστες, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ακόμα και σε μαθητές σε σχολεία, με οργάνωση και μεθόδους εμπνευσμένες από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου. Σε διατεταγμένη υπηρεσία από αδίστακτους εργοδότες, τρομοκρατεί με μαφιόζικο τρόπο εργαζόμενους και συνδικαλιστές, ενώ μέσα στο κοινοβούλιο ψηφίζει νόμους που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Καλούμε κάθε δημοκράτη αντιφασίστα, τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, αναλογιζόμενοι τις φρικτές εμπειρίες του προηγούμενου αιώνα, να απαιτήσουν το κλείσιμο των γραφείων τους στην πόλη μας.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να κηρύξει ανεπιθύμητα στην πόλη μας τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης.

Καλούμε τον ίδιο τον κ. δήμαρχο να αφήσει την ουδέτερη στάση που τήρησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και να καταδικάσει απερίφραστα τις εγκληματικές μεθόδους δράσης της “Χρυσής Αυγής”.

Να ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη ενημερωτική εκστρατεία στη νεολαία που να αναδεικνύει τα εγκλήματα του ναζισμού στην πατρίδα μας και τον κόσμο ολόκληρο, όπως του είχαμε ζητήσει εδώ και δυο χρόνια.

Η σιωπή είναι συνενοχή. Αύριο θα είναι αργά για όλους μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet