Η τοποθέτηση Λ. Μαγιάκη για τον Ισολογισμό 2018 Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτική

Η τοποθέτηση Λ. Μαγιάκη για τον Ισολογισμό 2018 Δήμου Αμαρουσίου

Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 22 Ιανουαρίου 2020 ο Ισολογισμός 2018 του Δήμου Αμαρουσίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης τόνισε:

«Επί διοίκησης Πατούλη δεν έγινε τίποτε ουσιαστικό για να βελτιωθεί η οικονομική διαχείριση του Δήμου και να υλοποιηθεί έστω και μία από τις  παρατηρήσεις των παρατηρήσεων των ορκωτών Λογιστών που επαναλαμβάνονται επί χρόνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

»Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε και τώρα, ότι η περιβόητη πολιτική του “νοικοκυρέματος” της προηγούμενης διοίκησης Πατούλη στην πράξη σήμαινε υποβάθμιση της πόλης και μεταφορά των βαρών στους επόμενους, δηλαδή στη σημερινή διοίκηση Αμπατζόγλου.

»Δεν παραβλέπουμε τη δυσχερή κατάσταση που έχουν οδηγήσει τους ΟΤΑ οι μνημονιακές πολιτικές, ο “Καλλικράτης” και ο “Κλεισθένης”. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αδιαφάνεια, ολιγωρία και μη εφαρμογή στοιχειωδών μεθόδων χρηστής οικονομικής διαχείρισης».

»Ο Ισολογισμός 2018 αποτυπώνει ότι η προηγούμενη διοίκηση άφησε χρέη 136 εκατ. πλέον αυτών που αναμένονται μετά τη λήξη της εκκαθάρισης της δημοτικής επιχείρησης “Άθμονον”.

»Αποκάλυψε επίσης ότι κατά παράνομο τρόπο ο Δήμος κατά την περίοδο 2007-2018 εισέπραξε δημοτικά τέλη από τους δημότες και τις επιχειρήσεις 70 εκατ. περισσότερα από αυτά που δαπάνησε για Καθαριότητα και Ηλεκτροφωτισμό, παρόλο που ο Νόμος το απαγορεύει».

Κλείνοντας και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ο οποίος, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη, «φρόντισε να τηρήσει τις αποστάσεις του απουσιάζοντας από τη συζήτηση του θέματος», είπε τα παρακάτω:

«Παρά τη λιτότητα στην οποία έχει καταδικαστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) τα περιθώρια βελτίωσης της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου είναι πολύ μεγάλα.

»Αν πράγματι είστε αποφασισμένος να υπερασπίσετε τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου.

»Aν στην πολιτική σας βούληση δεν έχουν θέση οι ιδιωτικοποιήσεις,

»Aν δεν θέλετε να υποβαθμίσετε ένα ισχυρό δημοκρατικό θεσμό σε υπηρεσία ανάθεσης έργων σε ιδιωτικές εταιρίες, μέσω ΣΔΙΤ.

»Πρέπει αυτή την κατάσταση ανοργανωσιάς και αδιαφάνειας  που παραλάβατε, και που τόσο ξεκάθαρα την παρουσιάζουν οι ορκωτοί λογιστές, να την αναστρέψετε.

»Ταυτόχρονα και μέσω των θεσμικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουμε να αγωνιστούμε για μια άλλη πολιτική που να προβλέπει:

  • Ακύρωση των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου 2019-2023 που μειώνουν και άλλο τους κατά 60% μειωμένους πόρους των Δήμων
  • Διεκδίκηση από το κράτος των νομικά κατοχυρωμένων πόρων και απόδοση προς τους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων 2010-2019 που ξεπερνούν τα 20 δισ.
  • Διαγραφή  χρεών του Δήμου προς τις Τράπεζες τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το Δημόσιο
  • Στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με υψηλού επαγγελματικού επιπέδου προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.

»Με βάση αυτά τα κριτήρια θα κρίνουμε τη διοίκηση σας το επόμενο διάστημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet