Στον Άγιο Νικόλαο ο Γ. Πατούλης
Πολιτική

Στον Άγιο Νικόλαο ο Γ. Πατούλης

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το έργο και τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στο Μαρούσι είχε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τους κατοίκους και μέλη των συλλόγων της γειτονιάς του Αγίου Νικολάου στη διάρκεια συγκέντρωσης που διοργανώθηκε στην περιοχή από τον υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, δικηγόρο Ευθύμιο Τσίγκα.

Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου για την απαλλαγή από τα χρέη του παρελθόντος και το νοικοκύρεμα του Δήμου χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες, στη δημιουργία του πρότυπου δικτύου κοινωνικών υποστηρικτών δομών για τη στήριξη στην πράξη αυτών που έχουν ανάγκη, καθώς και στα σημαντικά τεχνικά έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Σε μία εποχή που η κρατική επιχορήγηση μειώνεται κατακόρυφα, με καθημερινή προσπάθεια, με σχέδιο και όραμα για το Μαρούσι πετύχαμε το 2014 να είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος δεν θα είναι ελλειματικός. Και το όφελος από το νοικοκύρεμα του Δήμου είναι όφελος για την πόλη και τους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης κάνοντας αναφορά και στη μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 20% για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στο Μαρούσι, καθώς και στις απαλλαγές και τις μειώσεις κατά 50% για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αναφερόμενος στο ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών που λειτουργεί στην πόλη του Αμαρουσίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Πολυϊατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, Δημοτικό Ασθενοφόρο, Ταμείο Αλληλοβοήθειας, κ.ά.), έκανε ειδική αναφορά στο έμπρακτο ενδιαφέρον της διοίκησης προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, με τη λειτουργία ΚΑΠΗ σε κάθε γειτονιά, στο Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ, αλλά και στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης για την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Όσον αφορά στα τεχνικά έργα υποδομής, η βιοκλιματική ανάπλαση του εμπορικού ιστορικού κέντρου, αλλά και των γειτονιών της πόλης με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, οι δύο πεζογέφυρες, η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Κοκκινιά, η ανάπλαση της πλατείας Ηρώων, η διάνοιξη και ανακατασκευή οδών σε όλο το Μαρούσι, η διεκδίκηση χρηματοδότησης για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης στη θέση του κλειστού «Σπύρου Λούη», η αναζήτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, οι ώριμες μελέτες για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στις γειτονιές της πόλης, είναι μόνο μερικά από τα σημαντικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα ζωής των κατοίκων.

«Διεκδικούμε με επιτυχία τη χρηματοδότηση έργων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, που έχει ανάγκη κάθε γειτονιά της πόλη μας και μέρα με τη μέρα δίνουμε λύσεις σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας, δρομολογώντας παράλληλα μόνιμες λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους. Με συνέπεια και υπευθυνότητα υλοποιούμε το πρόγραμμά μας, που υπηρετεί το συμφέρον της πόλης και της τοπικής κοινωνίας και είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συμπολίτες μας θα αξιολογήσουν θετικά την προσπάθειά μας» σημείωσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία ο κ. Γ. Πατούλης άκουσε τις απόψεις των παριστάμενων και έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που του έθεσαν διαβεβαιώνοντάς τους ότι η ουσιαστική ανάπλαση που γίνεται για πρώτη φορά στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης αποτελεί προάγγελο για τα έργα ανάπλασης που θα ακολουθήσουν στις γειτονιές του Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet