«Μάχη» μεταξύ Αστυνομίας και υπόπτων για τις βόμβες στη Σρι Λάνκα
Κόσμος

«Μάχη» μεταξύ Αστυνομίας και υπόπτων για τις βόμβες στη Σρι Λάνκα

Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της Αστυνομίας και υπόπτων για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα. Κατονόμασε τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων ο πρόεδρος της χώρας.

Στη σύλληψη υπόπτων για τις βομβιστικές επιθέσεις που κόστισαν τις ζωές 250 ανθρώπων προχώρησε η Αστυνομία της Σρι Λάνκα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Οι ύποπτοι δεν παραδόθηκαν, αλλά χρειάστηκε μάχη και ανταλλαγή πυροβολισμών, μέχρι να πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας. Οι δυνάμεις ασφαλείας, ερευνούσαν έναν χώρο που φαίνεται πως ήταν εργαστήρι για γιλέκα αυτοκτονίας, όπως εκείνα που χρησιμοποίησαν μεταξύ άλλων οι τρομοκράτες. 

Εκπρόσωπος του στρατού, δήλωσε στο Reuters, πως καταγράφηκε μια έκρηξη στην περιοχή και ο στρατός μαζί με ειδικές μονάδες της Αστυνομίας, βρέθηκαν επί τόπου για έρευνα, όταν δέχθηκαν πυρά. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα, είχε κατονομάσει ως εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων τον Ζαχράν Χασίμ, έναν ριζοσπάστικοποιημένο ιεροκήρυκα, δηλώνοντας μάλιστα πως σκοτώθηκε σε μια από τις επιθέσεις.  Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος δήλωσε πως ο Χασίμ, σκοτώθηκε στην επίθεση στο ξενοδοχείο Shangri – La, της οποίας ηγούνταν, συνοδευόμενος από έναν δεύτερο βομβιστή που ταυτοποιήθηκε με το όνομα Ilham.

Τουλάχιστον 250 άτομα σκοτώθηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις της προηγούμενης Κυριακής σε ναούς και ξενοδοχεία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet