Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Αμαρουσίου στον αντιπεριφερειάρχη Β.Τ.
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Αμαρουσίου στον αντιπεριφερειάρχη Β.Τ.

Με αιχμηρό λόγο απαντά ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου σε εφημερίδα των Βορείων Προαστίων.

Ως «αντι-περιφερειάρχης» αναγράφεται ο κ. Καραμέρος στην ανακοίνωση που εξεδόθη από τον Δήμο Αμαρουσίου στην οποία σημειώνεται ότι όταν είχε θέσει υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου της πόλης έφαγε «μαύρο» και ως εκ τούτου «αισθάνεται ακόμη “ξένο σώμα” με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Καραμέρος «δεν διαθέτει πολιτικό ήθος κι ευπρέπεια ανάλογο της θέσης που υπηρετεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σε χαρακτηρισμό του ιδίου για τον δήμαρχο Αμαρουσίου ως «κουρασμένο» απαντά ότι ο αντιπεριφερειάρχης «πίνει ξεκούραστος και ανέμελος τη φραπεδιά του στην πλατεία Αμαρουσίου». Παράλληλα, μιλά για «επικοινωνιακές φούσκες» του κ. Καραμέρου, γιατί «δεν διαθέτει πολιτική ουσία», ενώ σημειώνεται ότι δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο Αμαρουσίου για αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη, τα οποία είναι στην αρμοδιότητά του, ενώ τον κατηγορεί ότι παρουσίασε τη βιοκλιματική ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου ως απλή ανάπλαση μιας πλατείας.

Αναφορικά με το προσωπικό του Δήμου, στην ανακοίνωση δηλώνεται ότι η διοίκηση του Δήμου θέλει μόνιμο προσωπικό για τις θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και σημειώνεται ότι η διοίκηση Αμαρουσίου δεν δέχεται «μαθήματα  φιλεργατικής πολιτικής» από τον κ. Καραμέρο. Για τη διαχείριση των απορριμμάτων απαντά στον κ. Καραμέρο ότι πρέπει να είναι αρμοδιότητα των δήμων και όχι της Περιφέρειας, ότι το ζήτημα απαιτεί άμεσο και ουσιαστικό διάλογο και ότι «τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα και κομματική ταυτότητα»

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με τους πολίτες όλους, κι όχι μόνον με τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αλαζονικές δηλώσεις επιχειρεί ο κ. Καραμέρος να καλύψει την κομματική του εμπάθεια και την πολιτική του ανεπάρκεια.

H συνέντευξη του διορισμένου αντι-περιφερειάρχη Βορείου Αττικής κ. Καραμέρου στην εφημερίδα «Αμαρυσία» και τα όσα αναφέρει σε βάρος του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη σε αυτήν, αναδεικνύουν την κομματική εμπάθεια και τις προσωπικές ανασφάλειες ενός ακόμη «νεόκοπου σωτήρα» του τόπου μας. Η συνέντευξή του είναι αποκαλυπτική, αφού αναδεικνύει μια σειρά από αναμφισβήτητα γεγονότα, όπως:

Πρώτον, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το «μαύρο» που έφαγε από τον ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου

Από τις 1.750 λέξεις της συνέντευξής του, τουλάχιστον οι 1.000 αφορούν το Μαρούσι και τη σημερινή διοίκηση της πόλης. Και λιγότερες από 700, είναι αφιερωμένες στους υπόλοιπους 11 δήμους και στα προβλήματά τους. Είναι εμφανές ότι ο κ. Καραμέρος «έχει καημό με το Μαρούσι». Δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την απόρριψη της συμμετοχής του στην εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου για την αναζήτηση υποψηφίου δημάρχου στις εκλογές του προηγούμενου Μαΐου, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου έριξαν «μαύρο» στην υποψηφιότητα του. Τώρα πώς γίνεται, ο ακατάλληλος κατά το ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Αμαρουσίου να κρίνεται από κάποιους κατάλληλος για διορισμένος έστω αντιπεριφερειάρχης (αφού εκλέγεται με λίστα κι όχι με σταυρό), είναι κάτι που οφείλουν να το εξηγήσουν αυτοί που πήραν την απόφαση.

Δεύτερον, αισθάνεται ακόμη «ξένο σώμα» με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα από τη συνέντευξή του γίνεται εμφανής η αγωνία του να πείσει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος πλήρως την κομματική του ταυτότητα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί αισθάνεται την ανάγκη να γίνει «δηλωσίας»; Επειδή πριν μερικούς μήνες «έφαγε πόρτα» από τον ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου; Θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η κομματική ταυτότητα και η άνωθεν «ευλογία» για να είναι χρήσιμος περιφερειάρχης; Ή θεωρεί ότι αρκεί η απόλυτη ταύτιση του με ένα κόμμα, για να δικαιολογήσει τη θέση ευθύνης που σήμερα κατέχει; Αν το πιστεύει αυτό, γυρνά την Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια πίσω. Και προσφέρει κακές υπηρεσίες στη νέα περιφερειάρχη.

Τρίτον, δεν διαθέτει πολιτικό ήθος κι ευπρέπεια ανάλογο της θέσης που υπηρετεί

Είναι πολιτικά ανήθικο κι αλαζονικό ένας διορισμένος περιφερειάρχης να αποκαλεί στη συνέντευξή του «κουρασμένο» έναν δήμαρχο, που έχει εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη θητεία κι από την πρώτη Κυριακή με 58% . Εύλογα αναρωτιόμαστε, θα μπορέσει να συνεργαστεί ειλικρινά με έναν δήμαρχο που τον θεωρεί κουρασμένο; Στη μικρή πολιτική του διαδρομή, γνώρισε πολλούς «κουρασμένους», που κατάφεραν να εκλεγούν με απόλυτη πλειοψηφία πρόεδροι στην ΚΕΔΕ; Γνωρίζει πολλούς «κουρασμένους» που μπορούν να «οργώνουν» την Ελλάδα και να συμμετέχουν σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς κι αλληλεγγύης, την ώρα που κάποιοι «ξεκούραστοι Καραμέροι» πίνουν ανέμελοι τη φραπεδιά τους στην πλατεία Αμαρουσίου;

Από τους αλαζόνες, δήθεν «ξεκούραστους» κι «αμπελο-φιλοσοφούντες οικολόγους» τύπου Καραμέρου, οι πολίτες του Αμαρουσίου, οι ιατροί της Αθήνας, οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, προτιμούν τον Γ. Πατούλη. Κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν όλοι αυτοί, που δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί ο κ. Καραμέρος.

Τέταρτον, του αρέσουν οι «επικοινωνιακές φούσκες», γιατί δεν διαθέτει πολιτική ουσία

Ο κ. Καραμέρος αρέσκεται σε «επικοινωνιακές φούσκες». Ισχυρίζεται στη συνέντευξή του ότι στο Δάσος Συγγρού, ένας πολίτης τον ευχαρίστησε γιατί διέθεσε δήθεν από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας 100.000 ευρώ για να γίνουν αναγνωστήρια και βιβλιοθήκες. Αυτό που δεν μας λέει είναι ότι οι δήθεν «αυθόρμητες ευχαριστίες» που επικαλείται, ήταν ένα οργανωμένο και «στημένο» από τον ίδιο επικοινωνιακό σόου, όπου εντελώς τυχαία παρίστατο και φωτογράφος, το οποίο μάλιστα στη συνέχεια διανεμήθηκε σε όλα τα τοπικά μέσα με δελτίο Τύπου. Μιλάμε για τέτοιο «αυθορμητισμό». Κάτι αντίστοιχο με το περιστατικό που είχε διηγηθεί στο Υπουργικό του Συμβούλιο ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, με τον συνταξιούχο που τον σταμάτησε στον δρόμο και πρόθυμα του διέθεσε τη σύνταξή του, για τη σωτηρία της χώρας. Αναρωτιόμαστε εύλογα μετά από αυτά, για πόσο ιθαγενείς περνά τους πολίτες του Αμαρουσίου ο κ. Καραμέρος;

Ας μιλήσουμε για τα έργα

Με τον κ. Καραμέρο θα μιλάμε για τα έργα της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό:

Από το πλεόνασμα των 300 εκατ. να μας διαθέσει άμεσα 10 εκατομμύρια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Ο κ. Καραμέρος παραδέχθηκε πως στην Περιφέρεια υπάρχει πλεόνασμα 300 εκατομμυρίων. Αυτά τα χρήματα ανήκουν στους Δήμους. Απαιτούμε από το πλεόνασμα αυτό να μας διαθέσει άμεσα τα 10 εκατομμύρια που χρειάζονται για να ολοκληρώσουμε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Μαρούσι. Μελέτες ολοκληρωμένες έχουμε ήδη καταθέσει, το μόνο που απομένει είναι η διάθεση των κονδυλίων. Κι ας φροντίσει επίσης, αφού λεφτά υπάρχουν στην Περιφέρεια, να ολοκληρώσει τα έργα διευθέτησης του ρέματος Αμαρουσίου, που αποτελεί δική του αρμοδιότητα. Γιατί γνωρίζει ότι χωρίς διευθέτηση του ρέματος, αντιπλημμυρικά έργα δεν γίνονται. Ο κ. Καραμέρος έχει την ευκαιρία να αποδείξει με πράξεις το ενδιαφέρον του για την πόλη. Να αποδείξει ότι βάζει το συμφέρον των πολιτών, πάνω από τα κομματικά συμφέροντα.

Δεν έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ για το Μαρούσι

Παρά τα όσα ισχυρίζεται, η αλήθεια είναι πως ως αντι-περιφερειάρχης δεν έχει διαθέσει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη. Όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που σήμερα γίνονται έχουν χρηματοδοτηθεί με 3 εκατομμύρια ευρώ περίπου από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας. Με τα χρήματα αυτά, που μας διατέθηκαν τον Απρίλιο του 2014, δημοπρατήσαμε τον Σεπτέμβριο τον διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στις Π.Ε. Ψαλιδίου και Νέας Λέσβου, ενώ σε μερικές ημέρες γίνεται και η δημοπράτηση για το αντίστοιχο έργο στην περιοχή Στούντιο. Από τον κ. Καραμέρο μέχρι σήμερα έχουμε εισπράξει υποσχέσεις, όχι ευρώ. Μακάρι στη συνέχεια, να δούμε και το χρώμα του χρήματος.

Παρουσίασε ψευδώς τη βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου, ως απλή ανάπλαση μιας πλατείας

Ο κ. Καραμέρος εξακολουθεί να παρουσιάζει ως σπατάλη, μια χρήσιμη κι απαραίτητη παρέμβαση στο Εμπορικό Κέντρο του Αμαρουσίου. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση μάλιστα πριν μερικές ημέρες στο κανάλι STAR μίλησε εσκεμμένα για σπάταλη ανάπλαση μιας πλατείας (η παραπομπή σε link αποδεικνύει του λόγου το αληθές), κι όχι για ανάπλαση όλου του Κέντρου. Ο στόχος προφανής, να συκοφαντήσει το έργο και τη δημοτική αρχή που το υλοποίησε. Προφανώς ο κ. Καραμέρος ήταν ικανοποιημένος με την προηγούμενη εικόνα του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, εμείς όμως δεν είμαστε, γι΄ αυτό την αλλάξαμε.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, θέλουμε μόνιμο προσωπικό για τις υπηρεσίες του Δήμου

Η θέση της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι ξεκάθαρη όσον αφορά στη στελέχωση των δημοτικών μας υπηρεσιών. Θέλουμε μόνιμο προσωπικό για τις θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μας. Όσο όμως δεν μπορούμε να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας, δεν θα αφήσουμε την πόλη βρώμικη, χωρίς πράσινο, χωρίς προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού. Θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο και δυνατότητα που μας δίνει ο Νόμος για να κρατήσουμε την πόλη μας όμορφη, καθαρή κι ανθρώπινη, για να κρατήσουμε ανοικτές όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Αυτό οφείλουμε στους πολίτες κι αυτό θα κάνουμε. Την ίδια μέθοδο με μας, ακολουθεί και η Περιφέρεια, όπως απέδειξε πρόσφατα μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα. Μαθήματα λοιπόν φιλεργατικής πολιτικής από τον κ. Καραμέρο δεν δεχόμαστε. Ο σοφός λαός μας μάλιστα έχει μια πολύ καλή παροιμία για την περίπτωση του: Στου κρεμασμένου το σπίτι, δεν μιλάνε για σκοινί.

Για το έργο της διάνοιξης της Φραγκοκλησιάς

Και στην υπόθεση της Φραγκοκλησιάς, ο κ. Καραμέρος είναι ελλιπώς ενημερωμένος, όταν ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει εκπονήσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περιοχή. Η αλήθεια είναι πως επί διοίκησης Πατούλη έχουν εκπονηθεί κυκλοφοριακές μελέτες για όλες τις Πολεοδομικές Ενότητες της πόλης. Προφανώς, θέλει «να βάλει πλάτη» στον φίλο δήμαρχο Χαλανδρίου, που είναι και κομματικός φίλος του. Ας μην ανησυχεί πάντως ο κ. Καραμέρος, θα βρούμε μέσα από τη συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.

Η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να είναι αρμοδιότητα των Δήμων, όχι της Περιφέρειας

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει διατυπώσει μια πολύ ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Θέση που ο κ. Καραμέρος ψευδώς ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει. Εμείς πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια δεν πρέπει να έχει καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το ζήτημα, η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική πρέπει να γίνεται από τον κάθε δήμο ξεχωριστά. Όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Περιφέρεια δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει και να προΐσταται μάλιστα, στα όργανα που έχουν ως αντικείμενο τη διαχείριση των σκουπιδιών. Η θέση μας αυτή απέχει εξίσου, τόσο από το μοντέλο διαχείρισης που προωθούσε η προηγούμενη ηγεσία της Περιφέρειας, όσο και από αυτό που δεν προτείνει η σημερινή ηγεσία. Δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα καθαρά, ποια είναι η άποψη της νέας διοίκησης, πώς θα γίνεται η διαχείριση των απορριμμάτων, ποιο εναλλακτικό μοντέλο προωθεί. Το μόνο που καταλαβαίνουμε είναι ότι διαφωνεί με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται μια εναλλακτική πρόταση, κι όσο δεν ακούμε αυτή την πρόταση, τόσο πιο ελκυστικό καθίσταται το προηγούμενο μοντέλο, αφού θα καταστεί το μόνο εφαρμόσιμο στην πράξη. Θεωρούμε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής είναι πολύ σοβαρό, απαιτεί άμεσο και ουσιαστικό διάλογο και δεν επιλύεται με ανταλλαγή επιστολών. Ελπίζουμε ότι η κ. περιφερειάρχης θα αναλάβει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή, θα το κάνει και ο Δήμος Αμαρουσίου μέσα από την ΚΕΔΕ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα και κομματική ταυτότητα. Και αν φτάσουμε σε αδιέξοδο και στοιβαχτούν έξω από την πόρτα των σπιτιών μας, η βρώμα θα μας πνίξει όλους, «κόκκινους», «πράσινους» και «μπλε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet