Print Friendly, PDF & Email
Video

Καταλύθηκε κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού στο Δ.Σ. Αμαρουσίου – VIDEO

Η τρίτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου εντός του 2015 αποδείχθηκε και… φαρμακερή, αφού το κορυφαίο τοπικό δημοκρατικό σώμα της πόλης παρουσίασε παρακμιακή εικόνα, ενώ κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού καταλύθηκε.

Ουσιαστικά η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε άρον άρον, με τον δήμαρχο Αμαρουσίου να μην καταφέρνει να τοποθετηθεί επί του σημαντικού θέματος για τη μελέτη Πράξης Εφαρμογής περιοχής «Κάτω Σωρός-Τύμβος-Μαρμαράδικα», την αποβολή (η οποία ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε) του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Για Ένα Νέο Μαρούσι Δορύλαου Κλαπάκη και την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον του και την αποχώρηση της μείζονος μειοψηφίας.

Το κλίμα είχε… στραβώσει από την αρχή, καθώς η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Δάμωνα Κλαπάκη πάνω στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης (Έκθεση πεπραγμένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας) διακόπηκε από παρεμβάσεις συμβούλων της πλειοψηφίας, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες του ίδιου και του κ. Δορ. Κλαπάκη.

Η ένταση συντηρήθηκε, αν και σε χαμηλότερους τόνους, και στις μετέπειτα παρεμβάσεις των δύο συμβούλων της παράταξης Για Ένα Νέο Μαρούσι (κι ενώ ο δήμαρχος είχε προσωρινώς αποχωρήσει), για να λάβει εκ νέου ανεξέλεγκτες πλέον διαστάσεις στη συζήτηση για την Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή «Κάτω Σωρός-Τύμβος-Μαρμαράδικα».

Η συζήτηση επί του θέματος είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και λίγο πριν την ψηφοφορία, έχοντας επανέλθει στην αίθουσα συνεδριάσεων, ο δήμαρχος ζήτησε κι έλαβε τον λόγο για να τοποθετηθεί. Τοποθέτηση που ουδέποτε έγινε, αφού ο κ. Γιώργος Πατούλης διακοπτόταν διαρκώς από τον κ. Δορ. Κλαπάκη, ο οποίος παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του προέδρου του Σώματος Νώντα Γαρδέλη, αλλά και συναδέλφων του, δεν άφησε τη συνεδρίαση να εξελιχθεί. Ακόμη κι όταν ο πρόεδρος τον απείλησε με αναφορά στην Περιφέρεια, δεν έδειξε να πτοείται και συνέχισε τις -παραληρηματικού πια χαρακτήρα- παρεμβάσεις του.

Απρόκλητη επίθεση και στη Λαϊκή Συσπείρωση

Κάποια στιγμή, μάλιστα, τα… πυρά του δέχθηκαν άνευ προκλήσεως και τα μέλη της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, τα οποία και φυσικά αντέδρασαν με έντονο τρόπο.

Ο πρόεδρος, έχοντας εξαντλήσει κάθε μέτρο για να επαναφέρει τον κ. Δορ. Κλαπάκη στην τάξη, τον απέβαλε από την αίθουσα, χωρίς ωστόσο ο σύμβουλος να συμμορφωθεί με την υπόδειξη, κι έτσι ο κ. Ν. Γαρδέλης ζήτησε να κληθεί η αστυνομία, αλλά και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου.

Η Ενότητα αποχωρεί από την αίθουσα συνεδριάσεων

Στο σημείο αυτό, τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, δηλώνοντας ότι θα αποχωρήσουν, λόγω της τροπής που είχε πάρει η συνεδρίαση, ενώ ο δήμαρχος Αμαρουσίου τους κάλεσε να παραμείνουν στην αίθουσα και να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του κ. Δορ. Κλαπάκη. Μάλιστα, ο κ. Γ. Πατούλης δήλωσε ότι δεν θα τοποθετηθεί επί του συζητούμενου θέματος, καταγγέλλοντας τη στάση του κ. Δορ. Κλαπάκη και ζητώντας από τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων να στηρίξουν την πρόταση μομφής του προέδρου.

Παρά την έκκλησή του, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αποχώρησε, ενώ οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Μαρούσι η Πόλη μας, Κώστας Βλάχος και Λαϊκή Συσπείρωση, Θανάσης Φωτόπολος, αν και καταδίκασαν απερίφραστα τη συμπεριφορά του κ. Δορ. Κλαπάκη, απείχαν από την ψηφοφορία.

Τελικώς, η πρόταση ψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της διοίκησης (με αρκετούς εξ αυτών να απουσιάζουν από την αίθουσα και τον κ. Γιώργο Ιατρίδη να απέχει από την ψηφοφορία), με αποτέλεσμα να μην λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Παρ΄ όλα αυτά, όπως δήλωσε στο enypografa.gr ο πρόεδρος του Σώματος, το θέμα θα πάει στην Περιφέρεια και θα ζητηθούν κυρώσεις για τον κ. Δορ. Κλαπάκη.

Σημ.: Το enypografa.gr προσπάθησε να περιορίσει, όσο ήταν δυνατόν, τη διάρκεια του video με το θλιβερό επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, αναγκαστικά αυτό έχει μεγαλύτερη από την επιδιωκόμενη διάρκεια, καθώς θα έπρεπε να αποτυπώσει την κλιμάκωση της έντασης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet