Εγκαινιάστηκε η έκθεση Αιγυπτιωτών Καλλιτεχνών
Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση Αιγυπτιωτών Καλλιτεχνών

Την Έκθεση Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών, που φιλοξενείται στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», στο πλαίσιο του 3ου Αιγυπτιακού Φεστιβάλ Τέχνης, εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, από κοινού με τον μορφωτικό ακόλουθο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Χισάμ Νταργουίς, παρουσία πλήθους Αιγυπτιωτών και φιλότεχνων.

Η έκθεση, που περιλαμβάνει έργα περισσότερων από 30 Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών, διοργανώνεται από το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα, με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου Ελληνιστή καθηγητή Ahmed Etman.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων του εικαστικού γεγονότος, ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στον συμβολισμό που εμπεριέχει για κάθε Έλληνα η επαφή με τον απανταχού ελληνισμό, όπως, επίσης, και στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών, με όχημα την τέχνη. «Η συγκεκριμένη έκθεση, που με χαρά φιλοξενούμε στην πόλη μας, αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για πλησιάσουμε περαιτέρω ο ελληνικός και αιγυπτιακός λαός, καλλιεργώντας τα αισθήματα φιλίας και αδελφότητας που μας διακατέχουν, αλλά και τους δεσμούς που απ’ αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα μας συνδέσουν» ανέφερε ο κ. Γ. Πατούλης.

Στη διάρκεια των εγκαινίων, ο συντονιστής της έκθεσης Δημήτρης Πράσινος παρουσίασε στον δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νίκο Πέππα, τα εκτιθέμενα έργα, δίνοντας λεπτομέρειες για καθένα από αυτά. Συνομιλώντας με καλλιτέχνες στο περιθώριο της βραδιάς, ο κ. Γ. Πατούλης τούς συνεχάρη για τις δημιουργίες τους.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014, θα είναι ανοικτή, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 8 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.

Παρόντες στη βραδιά των εγκαινίων ήταν, επίσης, o πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Άχμετ Φουάτ Ελ Μπιντάουι, ο πανοσιολογιότατος π. Νικόλας, εκπρόσωπος του πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση της έκθεσης κ. Γιαννικάκης κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet