Στιγμές γέλιου πρόσφερε ο Καραγκιόζης στο 16ο Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2015»
Πολιτισμός

Στιγμές γέλιου πρόσφερε ο Καραγκιόζης στο 16ο Φεστιβάλ «Σπαθάρεια 2015»

Εκατοντάδες θεατές κάθε ηλικίας συναντήθηκαν και φέτος στον φιλόξενο υπαίθριο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» για να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις Καραγκιόζη που φιλοξενήθηκαν στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2015».

Κοντά στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Καραγκιόζη βρέθηκαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, απολαμβάνοντας μαζί τους την παράσταση «Το ναυάγιο του Καραγκιόζη».

Πριν την έναρξη της παράστασης, ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, καλωσορίζοντας το ακροατήριο, μίλησε για τον θεσμό του Φεστιβάλ προς τιμή του μεγάλου Μαρουσιώτη δασκάλου του θεάτρου Σκιών Ευγένιου Σπαθάρη, και απευθυνόμενος στα παιδιά, τα προέτρεψε «να διδαχθούν από τις περιπέτειες του Καραγκιόζη και της παρέας του πώς να βρίσκουν διεξόδους και λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Με στόχο την προβολή και τη διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη, το 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2015» παρουσίασε έξι μοναδικές παραστάσεις από καταξιωμένους εκπροσώπους τους είδους, αφιερωμένες στο ελληνικό πνεύμα του λαϊκού παραμυθιού, στον Καραγκιόζη, του οποίου εμπνευστής και εδραιωτής υπήρξε ο μεγάλος δάσκαλος του Θεάτρου Σκιών Ευγένιος Σπαθάρης. Το κοινό, και ιδιαίτερα τα παιδιά, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους από το θέαμα που παρακολούθησαν.

Η αυλαία του 16ου Φεστιβάλ θεάτρου σκιών στο Μαρούσι έπεσε με την παράσταση «Για να δούμε τι θα δούμε» από τον Γιάννη Νταγιάκο, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους φίλους του Μαυρομάτη ήρωα για του χρόνου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet