Παρεμβάσεις Στρ. Σαραούδα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεταμόρφωσης
Πολιτική

Παρεμβάσεις Στρ. Σαραούδα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεταμόρφωσης

Τις παρεμβάσεις του επικεφαλής της Στράτου Σαραούδα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση.

Οι παρεμβάσεις αφορούν στα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο, στην αγορά του ακινήτου Κουτσουμπέλη και σε πρόσκληση του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα, προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας προκειμένου να συζητηθούν θέματα του Δήμου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Μοναδική παράταξη που έχει πρωτοστατήσει για την έναρξη των έργων η Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση – Τι είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σ. Σαραούδας
Ανήσυχοι οι κάτοικοι για τα αντιπλημμυρικά στη Μεταμόρφωση

Κάτοικοι της περιοχής του ρέματος Κατσαούνη βρέθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης προκειμένου να εκφράσουν τις έντονες ανησυχίες τους για ενδεχόμενες πλημμύρες στη γειτονιά τους, επηρεασμένοι από όσα τραγικά συνέβησαν πρόσφατα στη Δυτική Αττική.

Από την έντονη συζήτηση που ακολούθησε, αναγνωρίστηκε από τους κατοίκους η σημαντική προσπάθεια που έχει καταβάλει ο κ. Στράτος Σαραούδας, καθώς η παράταξη που ηγείται είναι η μοναδική που αντιδρά αυτά τα χρόνια στην καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων. Θυμίζουμε ότι επί σειρά συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Σαραούδας έθετε ερωτήματα για τα αντιπλημμυρικά έργα και για τους λόγους που δεν ξεκινούν, ενώ παράλληλα μέσω ανακοινώσεων πίεζε τον Δήμο προκειμένου να αρχίσουν τα έργα. Δυστυχώς, όμως η δημοτική Αρχή ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα ούτε σε αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα για τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

«Μόνο με ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα δοθεί λύση»

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, οι κάτοικοι τοποθετήθηκαν και εξήγησαν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα που δεν έχει καταφέρει ακόμα να αντιμετωπίσει ο Δήμος και αυτό είναι το μεγάλο τους παράπονο.

Στην παρέμβασή του ο αρχηγός της Ελπίδας για την Μεταμόρφωση, κ. Στράτος Σαραούδας, ήταν για άλλη μία φορά συγκεκριμένος και δεν «χάιδεψε αυτιά».

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι «για να δοθεί λύση θα πρέπει ο Δήμος να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τα ρέματα στην πόλη και για τις διανοίξεις των δρόμων και όχι να τα βλέπουμε αποσπασματικά, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική Αρχή». Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας φάκελος με το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης κάθε έργου, τον οποίο θα εξετάζει ο Δήμος ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ελέγχει πώς προχωράει το κάθε έργο.

Και συνέχισε ο κ. Σαραούδας: «Ο δήμαρχος θα σας τα παρουσιάσει όλα μία χαρά, αλλά θα μείνει στα λόγια, όπως έχει κάνει σε όλες τις περιπτώσεις στο παρελθόν.

»Δυστυχώς, βρίσκεστε σε έναν Δήμο που δεν λειτουργεί τίποτα, με ευθύνη της δημοτικής Αρχής. Δεν πρόκειται ο Δήμος να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα το καταθέσει στην Περιφέρεια και μόνο έτσι θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Ναι στην αγορά – Όχι στην προχειρότητα της διοίκησης

Ένα άλλο, επίσης σοβαρό, θέμα που απασχόλησε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν η αγορά του ακινήτου Κουτσουμπέλη. Πρόκειται για έναν χώρο περίπου 10.500 τ.μ. με κτίσματα.

Η δημοτική Αρχή δήλωσε την πρόθεσή της να αγοράσει το συγκεκριμένο ακίνητο και μάλιστα ο δήμαρχος προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας ότι στα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει εκεί Μουσείο Οίνου και Έκθεση Οίνου. Ο λόγος που η διοίκηση έκανε τώρα αυτήν την πρόταση είναι ότι διαθέτει αποθεματικό στα ταμεία της.

Από την πλευρά του ο κ. Σαραούδας τάχθηκε υπέρ της αγοράς του συγκεκριμένου χώρου, όμως ζήτησε να προηγηθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη ώστε ο Δήμος να ξέρει ακριβώς τι θα αγοράσει και τι θα μπορεί να κάνει εκεί.

Ξεκίνησε την τοποθέτησή του σχολιάζοντας το αποθεματικό του Δήμου και δήλωσε ότι δημιουργήθηκε επειδή η διοίκηση δεν έκανε κανένα έργο όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα μειώθηκαν αισθητά οι μισθολογικές δαπάνες λόγω μείωσης προσωπικού, μείωσης μισθών και περικοπής δώρων. Σε αυτά συμπλήρωσε ο κ. Σαραούδας και την απόφαση της δημοτικής Αρχής να μεταφέρει σε βάθος χρόνων την αποπληρωμή των δανείων μειώνοντας το ύψος των δόσεων. Και συμπλήρωσε: «Αυτά τα χρήματα όμως θα πρέπει να αξιοποιηθούν για το καλό της πόλης και όχι με έναν τρόπο που θα ικανοποιήσουν την προσωπική άποψη του δημάρχου».

Αναφερόμενος στην αγορά υπογράμμισε: «Εμείς είμαστε υπέρ της αγοράς, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε στον συγκεκριμένο χώρο.

»Θα πρέπει να μάθουμε αν τα κτήρια που βρίσκονται εκεί είναι διατηρητέα γιατί παίζει ρόλο στο πώς θα διαπραγματευτούμε την αγορά. Επίσης, θα πρέπει να ξέρουμε αν έχει διασφαλιστεί ότι δεν μπορεί να το γκρεμίσει κάποιος, γιατί τότε και ιδιώτης να μπει μέσα θα είναι υποχρεωμένος να το διατηρήσει και θα είναι προσβάσιμο για το κοινό.

»Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει Μουσείο Οίνου, καθώς κανένας δήμος δεν το έχει κάνει και ειδικά ο δικός μας που έχει πολλές ελλείψεις». Ακολούθως, συμπλήρωσε ότι η σκέψη στο να γίνει εκεί δημαρχείο μοιάζει πιο πιθανή από το να γίνει Μουσείο Οίνου.

Ο κ. Σαραούδας ολοκλήρωσε λέγοντας: «Πάντως σίγουρα δεν μπορούμε να αποφασίσουμε σήμερα χωρίς κανένα σχέδιο. Θα πρέπει να γίνει μία ολοκληρωμένη μελέτη και να έρθει εδώ ο μελετητής και να μας καταθέσει τις προτάσεις του σοβαρά και υπεύθυνα».

Καθαρές εξηγήσεις από τον Σ. Σαραούδα

Τέλος, ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την πολιτική επικαιρότητα στον Δήμο Μεταμόρφωσης και συζητήθηκε σε αυτήν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η πρόσκληση του δημάρχου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να συζητήσουν τα σοβαρά θέματα του Δήμου.

Μία πρόσκληση που δεν έτυχε ανταπόκρισης από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων κι έτσι δεν υλοποιήθηκε.

Τους λόγους της άρνησής του εξήγησε ο κ. Στράτος Σαραούδας λέγοντας: «Μέχρι τώρα έδινα το “παρών” σε όλες τις προσκλήσεις του δημάρχου και ήθελα να έχουμε μία καλή συνεργασία για το καλό του Δήμου. Πλέον, αυτό άλλαξε. Και οφείλεται στον τρόπο που λειτούργησε ο δήμαρχος για την αγορά του γνωστού οικοπέδου. Ένας τρόπος τουλάχιστον αξιοπερίεργος, ο οποίος με αναγκάζει να αλλάξω στάση απέναντι στον δήμαρχο, καθώς δεν ανέχομαι να μην ακολουθούνται οι ενδεδειγμένες διαδικασίες και οι όροι που έχουν τεθεί.

»Είμαστε υπέρ του δημόσιου διαλόγου και η συζήτηση που θέλει ο δήμαρχος θα πρέπει να γίνει σε χώρους ελεύθερους για όλους τους πολίτες, όπως είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο και εκεί θα καταθέσουμε τις απόψεις μας.

»Θυμίζω ότι σε καμία αγορά από όσες έχει κάνει ο Δήμος δεν ήμουν αρνητικός. Αντίθετα, σε περιπτώσεις διανοίξεων δρόμων ήμουν εγώ θετικός και ο δήμαρχος αρνητικός».

Ο επικεφαλής της Ελπίδας θύμισε ότι σε όλα τα τεχνικά ζητήματα που του ζητήθηκε η βοήθεια ήταν πάντα εκεί και την πρόσφερε και κλείνοντας είπε με νόημα προς τον δήμαρχο: «Επί οχτώ χρόνια που διοικείτε δεν έχετε κάνει πίσω σε καμία απόφασή σας και όταν μία σύμβουλός σας άλλαξε την άποψή της σε ένα θέμα της ζητήσατε να ανακαλέσει. Έχετε απομακρύνει όλους τους συμβούλους σας που κατέθεταν μία διαφορετική γνώμη και γίνατε εχθρικός με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς απέναντί τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet