Εκπαιδευτικοί και γονείς διαμαρτυρήθηκαν για τη συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία της Ν. Ιωνίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εκπαιδευτικοί και γονείς διαμαρτυρήθηκαν για τη συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία της Ν. Ιωνίας

Εκπαιδευτικοί και γονείς βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 12 Οκτωβρίου στην έδρα της Β’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση τμημάτων της γ’ τάξης του 10ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» και της Ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας με τη διευθύντρια προσωπικού της Διεύθυνσης.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», «οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων κατήγγειλαν ότι είναι απαράδεκτο εν μέσω πανδημίας, αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να προχωρά με κατεπείγουσες διαδικασίες στη σύμπτυξη τμημάτων, στιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών και αυτό γιατί αρνείται να προσλάβει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών, μετακινώντας για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικούς σε άλλες σχολικές μονάδες από αυτές που έχουν τοποθετηθεί αρχικά, διαταράσσοντας την ομαλή λειτουργία των σχολείων».

Παράλληλα, οι φορείς κατήγγειλαν τον αντίστοιχο σχεδιασμό του ΥΠΑΙΘ για σύμπτυξη τμημάτων και για το 7ο Δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας.

Από την πλευρά της η διευθύντρια προσωπικού της Β’ ΄Διεύθυνσης χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα τα μεταφέρει στον διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος απουσίαζε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικω΄ν.

«Οι γονείς του 10ου Δημοτικού έχουν ήδη προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων και προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση, σε συντονισμό με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 7ου Δημοτικού και με τον Σύλλογο εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης”, ώστε να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet