Μένουμε σπίτι – Διαβάζουμε τις εκδόσεις του ΚΕΜΙΠΟ Δήμου Ν. Ιωνίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μένουμε σπίτι – Διαβάζουμε τις εκδόσεις του ΚΕΜΙΠΟ Δήμου Ν. Ιωνίας

Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) του Δήμου Ν. Ιωνίας, επιδιώκοντας να προτείνει μία διέξοδο τις πολλές ώρες που ο κορωνοϊός μάς αναγκάζει να μείνουμε σπίτι, προτείνει την «επίσκεψη» στον χώρο των εκδόσεών του, χρησιμοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ειδικότερα, μπορούμε να αναζητήσουμε όλα τα βιβλία και τις εν γένει εκδόσεις του στο www.kemipo-neaionia.gr στην κατηγορία «Εκδόσεις» και να «κατεβάσουμε» το βιβλίο που μας ενδιαφέρει…

Στην πρόσκλησή του το ΚΕΜΙΠΟ αναφέρει:

Όλοι μας, αυτόν τον καιρό, όπως ολόκληρος ο κόσμος, δοκιμαζόμαστε από την «πανδημία του κορωνοϊού». Η εντολή των γιατρών είναι «Μείνετε στο σπίτι – Αποφύγετε τις μετακινήσεις».

Ωστόσο, η παρατεταμένη διαμονή στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού όλη την ημέρα προκαλεί πολλά προβλήματα, τα οποία αναζητούν κάποια λύση, ζητούν μιαν διέξοδο.

Το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) του Δήμου Ν. Ιωνίας, επιδιώκοντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων του βεβαίως, να συστήσει μία διέξοδο, σκέφτηκε να προτείνει την «επίσκεψη» στον χώρο των εκδόσεών του, χρησιμοποιώντας τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε έργα ιστορικού, λογοτεχνικού, κοινωνικού, λαογραφικού περιεχομένου τα οποία, κατά κύριο λόγο αλλά όχι και αποκλειστικό, προσφέρουν πλήρη και αξιόπιστα στοιχεία για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, αλλά και ειδικότερα της Νέας Ιωνίας, της Πολιτείας μας που ίδρυσαν οι ξεριζωμένοι Μικρασιάτες το 1923.

Είναι φροντισμένες αυτόνομες εκδόσεις βιβλίων αλλά και αξιόπιστες μελέτες που ανακοινώθηκαν στα οκτώ έως τώρα Συμπόσια που οργάνωσε το ΚΕΜΙΠΟ από το 2004 έως σήμερα και δημοσιεύτηκαν στα πρακτικά τους. Τις υπογράφουν πολλές δεκάδες πανεπιστημιακών, μερικοί εκ των οποίων είναι πασίγνωστοι στο πανελλήνιο για το έργο τους, αλλά και ερευνητών ειδικών επιστημόνων, λογοτεχνών κ.ά.

Συμπληρωματικά υπάρχουν οι εκδόσεις που βραβεύτηκαν στους 4  πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με θέματα από τις Αλησμόνητες Πατρίδες που διοργάνωσε το ΚΕΜΙΠΟ, αλλά ακόμη και ιστορικά βιβλία της Ν. Ιωνίας που επιμελήθηκαν Ιωνιώτες δημιουργοί. Ακόμη υπάρχουν και τα τεύχη των 25 περιοδικών εκδόσεων του ΚΕΜΙΠΟ, αλλά και εκδόσεις-μελέτες προσφυγικού περιεχομένου.

Πιστεύουμε ότι παρέχομε μια ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση, μια απόδραση από τους τέσσερις τοίχους.

Αναζητήστε όλα τα βιβλία και τις εν γένει εκδόσεις μας στο www.kemipo-neaionia.gr στην κατηγορία Εκδόσεις…και κατεβάστε το βιβλίο που σας ενδιαφέρει…

Σύντομα θα τα ξαναπούμε από κοντά.

Να είστε όλοι καλά. Μείνετε στο σπίτι… και καλή ανάγνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet