Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Όχι κάμερες στα σχολεία
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Όχι κάμερες στα σχολεία

Με ψήφισμα της Ένωσης Γονέων, που κατήγγειλε τη χρήση καμερών στα σχολεία και αναδείκνυε τις αρνητικές συνέπειες που αυτή θα έχει συνολικά στη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων συντάχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/4.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε πως η παραβατικότητα αποτελεί ένα γενικότερο κοινωνικό φαινόμενο, ότι τη βία την ασκούν κατ’ αρχήν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, η εργοδοσία και οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί με την πολιτική τους και τις αντιδραστικές επιλογές τους. Ότι το βάρος θα έπρεπε να πέσει στην ανάπτυξη των σχολικών μονάδων, στην αναβάθμιση του περιεχομένου της μόρφωσης, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Επίσης, πως λύση για τη φύλαξη των σχολείων δεν είναι φυσικά οι κάμερες, αλλά η πρόσληψη σχολικών φυλάκων με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που θα συνέβαλαν επιπλέον ώστε τα προαύλια των σχολείων να παραμένουν ανοιχτά το απόγευμα και να αξιοποιούνται για αθλητικές δραστηριότητες της νεολαίας, πόσο μάλλον που η έλλειψη τέτοιων χώρων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στη Νέα Ιωνία.

Επίσης, η Λαϊκή Συσπείρωση επικαλέστηκε τη διεθνή πείρα, τα φρικώδη εγκλήματα που βλέπουμε κάθε τόσο στη «χώρα της ελευθερίας», στις ΗΠΑ, μέσα σε σχολεία και πανεπιστήμια, αν και η παρακολούθηση εκεί έχει περάσει σε άλλο επίπεδο παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Η δημοτική αρχή καταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα, πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, πως έτσι -τάχα- θα αντιμετωπίσει την παραβατικότητα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, «το θέμα βεβαίως “απογειώθηκε”, όταν ο δήμαρχος καλέστηκε να τοποθετηθεί για το πώς εξηγεί πως ήδη στο 3ο Λύκειο Ν. Ιωνίας έχουν μπει κάμερες. Αφού στην αρχή θέλησε να διαψεύσει τα γεγονότα, μετά ζήτησε συγγνώμη που δεν ήξερε τι συμβαίνει…».

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Ιωνίας για τις κάμερες:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet