Με μελωδίες και χορούς ολοκληρώθηκαν οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού»
Πολιτισμός

Με μελωδίες και χορούς ολοκληρώθηκαν οι «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού»

Με το παραδοσιακό γλέντι στο οποίο μετείχαν σωματεία της πόλης έπεσε η αυλαία, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 στην πλατεία Παναιτωλίου, του καθιερωμένου θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού» του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η επιτυχημένη διοργάνωση «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού», η οποία διήρκησε από τις 6 έως τις 19 Οκτωβρίου, επιβραβεύτηκε από τους δημότες που απόλαυσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με όμορφες δραστηριότητες και συγκινητικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με σύνθημα «Οι πρόσφυγες που έκαναν τις γειτονιές ν’ ανθίσουν» μνημονεύοντας τους Μικρασιάτες προγόνους.

Για μια ακόμη χρονιά, η καθιερωμένη διοργάνωση γνώρισε την αποδοχή του κοινού και δημιούργησε τις βάσεις για να αναδειχθούν ποιοτικές μορφές έκφρασης μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, αλλά και για να αναπτυχθεί η πολιτιστική δημιουργία και η ανάδειξη νέων δρόμων καλλιτεχνικής αναζήτησης.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το παραδοσιακό γλέντι στο οποίο χορευτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα σε εκατοντάδες Ιωνιώτες που διασκέδασαν μέχρι αργά στην πλατεία Παναιτωλίου. Τα σωματεία προλόγισε η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, κάνοντας μια μικρή ιστορική διαδρομή στην προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, τόνισε: «Σας ευχαριστώ όλους που μας τιμήσατε αυτές τις μέρες με την παρουσία σας. Ευχαριστώ κι εκείνους που εργάστηκαν σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα. Για να τιμήσουμε τους πρόσφυγες που έκαναν τις γειτονιές ν’ ανθίσουν, για να τιμήσουμε την ιστορία και τη μνήμη των ανθρώπων του τόπου μας, το ένδοξο παρελθόν μας. Διότι πρέπει να μεταφέρουμε στις νέες γενιές ότι η παράδοση είναι η ψυχή, ο πόνος και το θησαυροφυλάκιο του λαού μας, του πολιτισμού μας. Όπως είπε και ο Γιώργος Σεφέρης “σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνουμε και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον”».

Στην εκδήλωση παρέστησαν η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Κουλούρης, η αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, η αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Ελένη Χατζή, η αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού, Ελένη Αλατσίδου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αριστείδης Χατζησαββίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας «Άπειρος Γαία», ο Εκπολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Κρητών Νέας Ιωνίας, ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Ιωνίας «Σινώπη», το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «Μνήμες Παράδοσης», το Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών και ο Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου «Ο Ζέφυρος».   

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Ιωνίας ευχαριστεί για τη συνεργασία τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού, τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της πόλης, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τους εργαζομένους του Δήμου, τους εθελοντές και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet