Νέα Ιωνία: Συγκίνησε η παράσταση «Ματωμένα Χώματα. Θυμάμαι, άρα υπάρχω»
Πολιτισμός

Νέα Ιωνία: Συγκίνησε η παράσταση «Ματωμένα Χώματα. Θυμάμαι, άρα υπάρχω»

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Ματωμένα Χώματα. Θυμάμαι, άρα υπάρχω» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Αναστασίας στον Περισσό, στο πλαίσιο του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης και Πολιτισμού 2022» που φέτος είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στη διάρκεια της εντυπωσιακής βραδιάς πολιτισμού ξεχώρισε η εκφραστική και ιδιαίτερη φωνητική ερμηνεία του καταξιωμένου ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού που συνοδεύτηκε από τις αισθαντικές μελωδίες των ερμηνευτών Μαριάνθης Λιουδάκη και Γιώργου Ντόβολου, της μεικτής Χορωδίας της Ένωσης Ρουμελιωτών όπως επίσης και με την παρουσία των Χορευτικών Τμημάτων της, παρουσιάστηκε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που μας ταξίδεψε στην παράδοση με αγαπημένα τραγούδια που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας, πόνου και δημιουργίας προκαλώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό στο ακροατήριο.

Την εκδήλωση προσφώνησε η αντιδήμαρχος Αγγελική Σακκαλόγλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυνε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αθανάσιος Ραφτόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Φωτεινή Νταλιάνη, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Αλατσίδου, ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία Βασίλης Χριστοδούλου, η πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα, η γενική γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου δηλώνει σχετικά:

«Μία ακόμη βραδιά συγκίνησης και περηφάνειας ζήσαμε στην πλατεία Αγίας Αναστασίας στον Περισσό, σε μια εκδήλωση ωδή τιμής και μνήμης στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας

Η μεγαλειώδης μουσικοχορευτική παράσταση “Ματωμένα Χώματα. Θυμάμαι, άρα υπάρχω” αποτέλεσε το επιστέγασμα της άψογης συνεργασίας του Δήμου μας με την Ένωση Ρουμελιωτων Νέας Ιωνίας που πάντοτε μας επιφυλάσσει θεαματικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και η παρουσία του καταξιωμένου ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού, με τους ερμηνευτές Μαριάνθη Λιουδάκη και Γιώργο Ντόβολο, καθώς και της Μεικτής Χορωδίας και των Χορευτικών Τμημάτων της Ενώσεως Ρουμελιωτών που ξεσήκωσαν το κοινό το οποίο τίμησε για μια ακόμη φορά με την παρουσία του τη μνήμη και την ιστορία της πόλης μας.

Συνεχίζουμε να ατενίζουμε το μέλλον με δύναμη και προοπτική, να τιμούμε τις ρίζες μας και να αναδεικνύουμε τη σύγχρονη φυσιογνωμία της Νέας Ιωνίας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet