Η Ιουλιανή Ανευλαβή στο «Ε»: Μήπως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε κάθε ζωή στον πλανήτη ως ίση με εμάς;
Παπάγος - Χολαργός

Η Ιουλιανή Ανευλαβή στο «Ε»: Μήπως ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε κάθε ζωή στον πλανήτη ως ίση με εμάς;

Το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, εναρμονιζόμενο με τις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που περνά ο τόπος, δίνει βήμα σε ανθρώπους από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που ωστόσο «κουβαλούν» ο καθένας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους στη μεγάλη μάχη που δίνουμε εναντίον του κορωνοϊού.

Η Ιουλιανή Ανευλαβή είναι πρόεδρος του δραστήριου συλλόγου Φίλοι Ζώων Παπάγου – Χολαργού, ο οποίος, στηριζόμενος μόνο σε εθελοντές, δίνει καθημερινή μάχη για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι μόνο.

Στο μήνυμά της εστιάζει στη γενικότερη συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους απέναντι σε ό,τι τον περιβάλλει, η οποία μόνο ορθολογική δεν έχει αποδειχθεί…

ΙΟΥΛΙΑΝΗ ΑΝΕΥΛΑΒΗ, πρόεδρος συλλόγου Φίλοι Ζώων Παπάγου – Χολαργού

Το 2015 ο Bill Gates, σε ομιλία του, είχε εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιήσει για τη λάθος στόχευση του όλου παγκόσμιου οικοδομήματος. Ο άνθρωπος, που όλοι θα θέλαμε να είμαστε, σε ελεύθερη απόδοση, μας είπε ότι είναι ωραίο να κοιτάμε ψηλά, αλλά θα πρέπει πρώτα να φροντίζουμε να έχουμε κάπου να πατάμε για να κοιτάμε πάνω.

Και κάτω δεν έχουμε αφήσει τίποτα… Κλιματική αλλαγή, υπερθέρμανση του πλανήτη, ατμοσφαιρική ρύπανση… Αυστραλία, Αμαζόνιος, Σιβηρία… Μείωση κατά 60% του πληθυσμού των αγρίων ζώων…

Και όσον αφορά αυτό που ζούμε τώρα: Παράνομο εμπόριο άγριων ζώων, αγορές κρέατος ζωντανών ζώων («Τα άγρια ζώα περιορίζονται σε αγχωτικές συνθήκες, ανταλλάσσοντας τα περιττώματά τους κι έτσι τους ιούς, πριν σφαγιαστούν επί τόπου. Αυτό επιτρέπει την έκθεση του αίματος και των οργάνων των άγριων ζώων και αυξάνει τη διεπαφή με τον άνθρωπο»/Πηγή WCS και GWC).

Μήπως τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε κάθε ζωή στον πλανήτη ως ίση με εμάς; Μήπως τώρα είναι η ώρα του περιορισμού της υπερεκμετάλλευσης με θύματα τα ζώα, όπου κι αν αυτά βρίσκονται;

Και επειδή όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες και πολύς λόγος έχει γίνει στις ημέρες μας για την ατομική ευθύνη, θα δανειστώ το μήνυμα της δόκτωρος Jane Morris Goodall: «Εμπνέοντας τους ανθρώπους να διατηρήσουν τον φυσικό κόσμο που όλοι μοιραζόμαστε, βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος. Όλα είναι συνδεδεμένα -ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά, είναι η προσωπική ευθύνη του καθενός!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet