Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση: Πεζοδρόμια με κριτήρια… φιλίας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση: Πεζοδρόμια με κριτήρια… φιλίας στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Για «περίεργα» κριτήρια στον τρόπο με τον οποίο η δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού επιλέγει να ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στον Δήμο κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, με επικεφαλής τον Κώστα Τίγκα. Μάλιστα, σε μία από τις περιπτώσεις που αναφέρει, ερωτά τον δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, ποιος «μη φίλος» κατοικεί στη συγκεκριμένη διεύθυνση, ώστε να θέλει να τον «τιμωρήσει».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Επισκευή πεζοδρομίων με μοναδικό κριτήριο «φίλος ή όχι;»

Έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί με τον τρόπο προσδιορισμού των πεζοδρομίων εκείνων που πράγματι χρειάζονται ανακατασκευή και τούτο γιατί είναι βέβαιο ότι όλα μαζί τα πεζοδρόμια δεν είναι δυνατό να γίνουν.

Αντί όμως να υπάρχει ένας ορθολογισμός και καθορισμός προτεραιοτήτων, οι ανακατασκευές γίνονται κατά βούληση και χωρίς κάποιο προγραμματισμό. Έτσι φθάσαμε στο σημείο να υπάρχουν τμήματα πεζοδρομίων που έχουν περάσει και δυο χρόνια από τότε που αποφασίσθηκε η ανακατασκευή ή άλλα τμήματα που έχουμε ζητήσει τρεις και τέσσερις φορές από τον δήμαρχο να επισκευασθούν και δυστυχώς δεν έγινε τίποτε.

Παραθέτουμε τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις για να δείτε πόσο άθλιος και επιπόλαιος είναι ο τρόπος που αποφασίζονται οι ανακατασκευές:

α. Οδός Ευριπίδου 1Α Χολαργός

Ενώ τα πεζοδρόμια της οδού Ευριπίδου, στον Χολαργό, έχουν ανακατασκευαστεί, το αντίστοιχο προ της διευθύνσεως 1Α, αν και το έχουμε φέρει τρεις φορές μέχρι τώρα, από διετίας, περίπου, εν τούτοις, προκλητικά ο δήμαρχος δεν δίνει εντολή να γίνει, γιατί προφανώς δεν θέλει.

Πεζοδρόμιο στην οδό Ευριπίδου 1Α στον Χολαργό

Ερωτάσθε κ. δήμαρχε: Ποιος ΜΗ ΦΙΛΟΣ σας μένει στη διεύθυνση αυτή και τον τιμωρείτε;

β. Οδός Αργυροκάστρου 81 Παπάγου

Με την 275/12.10.2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε το κλάδεμα και η επισκευή του πεζοδρομίου επί της οδού Αργυροκάστρου 81 στου Παπάγου, με μέριμνα του Δήμου. Σήμερα, 19 μήνες μετά, η κατάσταση είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Πεζοδρόμιο στην οδό Αργυροκάστρου 81 στον Παπάγο

Ερωτάσθε κ. δήμαρχε: Γιατί τιμωρείτε τους ανθρώπους που μένουν Αργυροκάστρου 81; Αν και το θέμα τους σας το υπενθύμισαν με το από 12 Σεπτεμβρίου 2017 έγγραφό τους και εμείς σας το υπενθυμίσαμε, εσείς βεβαίως δεν κάνατε τίποτα απολύτως.

γ. Οδός Κρέσνης 7 Χολαργός

Το επί της οδού Κρέσνης 7, στον Χολαργό, πεζοδρόμιο παρουσιάζει από διετίας την κατάσταση που δείχνει η πιο κάτω φωτογραφία. Στο πεζοδρόμιο αυτό… ίσως μπορεί να κινηθεί τζιπ.

Πεζοδρόμιο Κρέσνης 7 στον Χολαργό

Ερωτάσθε κ. δήμαρχε: Τι περιμένετε και δεν το επισκευάζετε, περιμένετε να σπάσει κάποιος χέρι ή πόδι για να ευαισθητοποιηθείτε;

Η πρότασή μας είναι να συγκροτηθεί επιτροπή από μέλη της διοίκησης του Δήμου και να συμμετέχουν και στελέχη της αντιπολίτευσης, η οποία να καθορίζει τα πεζοδρόμια που θα ανακατασκευασθούν και τη σειρά τους.

Η δέσμευσή μας

Ο καθορισμός των προς ανακατασκευή πεζοδρομίων και η σειρά προτεραιότητας θα γίνεται από μικτή επιτροπή. Σε αυτή θα συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων(για πέριξ σχολείων πεζοδρόμια) και εκπρόσωποι Συνοικιακών Συμβουλίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet