Στις 24/3 ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για την επέτειο των 200 χρόνων από το έπος του ’21
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Στις 24/3 ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για την επέτειο των 200 χρόνων από το έπος του ’21

Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων έχει διοργανώσει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Μπορεί τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία να μην επιτρέπουν τη φυσική παρουσία σε εκδηλώσεις, αλλά ο Δήμος συμμετέχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς, προετοιμάζοντας σειρά εκδηλώσεων, ομιλιών και μουσικών παραστάσεων με στόχο να αποτίσει φόρο τιμής και να ισχυροποιήσει την ιστορική μνήμη για την Ελληνική Επανάσταση, επισημαίνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εναρκτήρια διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και καλλιτεχνικών συναντήσεων αφιερωμένων στην Επανάσταση του 1821.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί, θα προβληθεί και βίντεο-αφιέρωμα στις σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης της συλλογής-ιδιοκτησίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται συνεχώς, όπως γνωστοποιεί η δημοτική αρχή.

Μπορείτε να παρακολουθήστε την μουσική εκδήλωση από την ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, τη σελίδα facebook του Δήμου και το κανάλι του Δήμου στο Youtube.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τετάρτη 24 Μαρτίου – 19:30

  • «Ύμνος στην Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού.
  • Ανάγνωση-ερμηνεία από την ηθοποιό Ευτυχία Μοσχάκη.

Πέμπτη 25 Μαρτίου – 19:30

  • «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού.
  • Ανάγνωση-ερμηνεία από την ηθοποιό Γεωργία Ζώη.
  • Κλαρίνο – Πάρις Μάμμας.

Τετάρτη 31 Μαρτίου – 19:30

Ομιλία, με θέμα «Οι Αθηναίοι στην εξέγερση του ’21 και η απελευθέρωση της Ακροπόλεως», από την ιστορικό-αθηναιολόγο Άρτεμη Σκουμπουρδή, εν όψει των 188 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλεως των Αθηνών.

Παρασκευή 3 Απριλίου – 19:30

«Η ιστορία του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών, Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία» – Ομιλία του προέδρου του Δ.Σ. του Μουσείου, κ. Αντωνίου Βογιατζή.

Κυριακή 11 Απριλίου – 20:00

Μουσική εκδήλωση «Ελλάδα 2021», τιμώντας την ημερολογιακή επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, με τσέμπαλο τραγούδι.

Τετάρτη 14 Απριλίου – 19:30

«Το επικό έργο Ύμνος εις την Ελευθερία», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική του Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου. Θα ερμηνευθεί από την κ. Εύα Κονδύλη, υψίφωνο και τον κ. Φρίξο-Διονύσιο Μόρτζο, πιάνο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet