Συμπολιτεία: Ο κ. Στεργίου επικοινωνεί την αναποτελεσματικότητά του!
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: Ο κ. Στεργίου επικοινωνεί την αναποτελεσματικότητά του!

Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για την επέκταση του σχεδίου πόλης των Μελισσίων (Δήμος Πεντέλης: Πολιτικές σκοπιμότητες Συμπολιτείας για το πολεοδομικό).

Στην ανακοίνωσή της, η Συμπολιτεία κατηγορεί τον δήμαρχο για σοβαρή καθυστέρηση στην ένταξη των περιοχών των 3ης και 4ης γειτονιών, κάνοντας λόγο για “ανυπαρξία ουσιαστικού έργου για την πόλη”. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Σε απάντηση του δελτίου τύπου του κ. Στεργίου σχετικά με την επέκταση του σχεδίου πόλης των Μελισσίων, γνωρίζουμε στους συμπολίτες μας τα ακόλουθα:

Τον Ιανουάριο του 2011 που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου ο κ. Στεργίου βρήκε τη διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης των Μελισσιών των περιοχών της 3ης και 4ης γειτονιάς στο τελευταίο της στάδιο. Μπορούσε, μέσα σε τέσσερις μήνες, να έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που έπρεπε να κάνει ο Δήμος, ώστε να προωθήσει τον φάκελο στο ΥΠΕΚΑ για τις δικές του ενέργειες. Λογικά στις αρχές του 2012 θα υπήρξε το σχετικό ΦΕΚ της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης.

Σήμερα, Σεπτέμβριος του 2015, τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες μετά, ο κ. Στεργίου δεν έχει στείλει ακόμα τον φάκελο στο ΥΠΕΚΑ. Μάλιστα ο φάκελος θα αργήσει να σταλεί στο ΥΠΕΚΑ. Αυτό γιατί ο κ. Στεργίου επέλεξε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 31/8/2015!, να αιτηθεί προς το ΥΠΕΚΑ εξαίρεση από τον νόμο για να ορίσει τις χρήσεις γης στη νέα περιοχή με τον παλαιό νόμο και όχι με τον καινούργιο! (για το θέμα η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έκανε την 1/9/2015 σχετική ανακοίνωση).

Η επιλογή του αυτή, εκτός από το ότι είναι λανθασμένη, θα έχει νέα μεγάλη καθυστέρηση. Επίσης, η μη εκδίκαση των ενστάσεων των πολιτών στην πρώτη φάση είναι νομικά έωλη και ελλοχεύει ο κίνδυνος εμπλοκής στη διαδικασία.

Όλα τα παραπάνω ο κ. Στεργίου τα παρουσίασε, μέσα από δελτίο Τύπου του, ως επιτυχία, ως άλλη μια δέσμευσή του που υλοποίησε…

Τα συμπεράσματα στους πολίτες.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ από την πλευρά της διαπιστώνει, για μια ακόμα φορά, ανακολουθία έργων και λόγων. Είναι φυσικό όταν δεν γίνεται έργο, όταν υπάρχει τέλμα και έλλειμμα αποτελεσματικότητας, αυτό το έλλειμμα τα προσπαθεί κάποιος να το καλύψει με ψέματα, με ανακρίβειες, με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Και η διοίκηση του κ. Στεργίου είναι μια διοίκηση που χρησιμοποιεί σχεδόν καθημερινά επικοινωνιακές μεθόδους για να καλύψει την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου για την πόλη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet