Γιατί αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης
Κοινωνία

Γιατί αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης

Τους λόγους οι οποίοι επιβάλλουν την αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης παραθέτει ο Δήμος Πεντέλης.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

Κατόπιν ενημέρωσης από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, o παιδικός σταθμός της Νέας Πεντέλης, που στεγάζεται στον 1Ο όροφο διώροφου κτηρίου που έχει ανεγερθεί με την υπ. αριθμ. 014090/1973 οικοδομική άδεια με χρήση κατοικίας, δεν δύναται να αδειοδοτηθεί, διότι δεν συμμορφώνεται στις απαιτήσεις του Προεδρικού Διατάγματος 99/2017.

Συγκεκριμένα:

  • Η χρήση του κτηρίου ως παιδικού σταθμού δεν είναι επιτρεπτή βάσει του Π.Δ. περί προστασίας ρέματος Χαλανδρίου-Πεντέλης ΦΕΚ 695/Δ/1995.
  • Δεν είναι δυνατή η έκδοση στατικής επάρκειας του κτηρίου λόγω της σπουδαιότητάς του κατά τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) σε κατηγορία Σ3 (κτίρια τα οποία στεγάζουν εγκαταστάσεις πολύ μεγάλης οικονομικής σημασίας, καθώς και κτήρια δημόσιων συναθροίσεων και γενικώς κτήρια στα οποία ευρίσκονται πολλοί άνθρωποι κατά μεγάλο μέρος του 24ώρου).
  • Η κλίμακα που εξυπηρετεί τον παιδικό σταθμό, δεν πληροί τις απαιτούμενες για παιδικό σταθμό προδιαγραφές.

Μετά από πολυήμερη αναζήτηση κτιρίων ικανών να φιλοξενήσουν προσωρινά τα παιδιά από τον παιδικό σταθμό της Νέας Πεντέλης, προκρίθηκε ως λύση ο σύγχρονος 1ος Παιδικός Σταθμός Μελισσίων (Σερίφου 14-16), που διαθέτει την υποδομή να υποδεχτεί τα παιδιά μας ως στεγάζονται και σήμερα και χωρίς να αλλάξει η καθημερινότητά τους.

Σε αναμονή λύσης δημιουργίας παιδικού σταθμού στη Νέα Πεντέλη, που αποτελεί για μας πρώτη στόχευση, προχωρούμε σήμερα 29/3 σε συνάντηση με τους γονείς για να τους ενημερώσουμε σχετικά.

Όπως δήλωσε σχετικά η δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου, «Σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας ούτε κατ’ ελάχιστον, λειτουργώντας τον παιδικό σταθμό στη Ν. Πεντέλη, ο οποίος δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί, ενώ υπάρχει εναλλακτική λύση».

Τέλος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «Όσον αφορά στις αντιπολιτευτικές άναρθρες και στείρες κραυγές, η δήμαρχος απαντά: “Ας φρόντιζαν οι υπεύθυνοι τα πέντε τελευταία έτη να είχαν λύσει το θέμα όπως προέβλεπε η νομοθεσία και να είχαν εξασφαλίσει εγκαίρως τα παιδιά μας. Αλλιώς, σήμερα, τους προτείνω να σιωπήσουν και να αναλογιστούν την ευθύνη που οι ίδιοι έχουν!”».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet