«Δημοτική Συμμαχία: Απαιτούμε υπευθυνότητα από τη διοίκηση Κεχαγιά στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης
Κοινωνία

«Δημοτική Συμμαχία: Απαιτούμε υπευθυνότητα από τη διοίκηση Κεχαγιά στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

Η δημοτική παράταξη «Δημοτική Συμμαχία», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, αμφισβητεί για το κατά πόσο ο Δήμος Πεντέλης λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα για την προστασία πολιτών και εργαζομένων από τον κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού.

Η παράταξη αναφέρεται στην αντίδραση της διοίκησης στις πρόσφατες καταγγελίες που αφορούν το Κοιμητήριο Μελισσίων, καλώντας την να επιδείξει «υπευθυνότητα».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Συμμαχία σημειώνει:

«Σύσσωμη η αντιπολίτευση, τόσο στην Οικονομική Επιτροπή της 24/03/2020 όσο και στην τηλεδιάσκεψη με τη δήμαρχο και τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της 26/03/2020, έδειξε υπευθυνότητα και ενέκρινε τις προτάσεις των οικονομικών και διοικητικών μέτρων για την προστασία εργαζομένων και πολιτών από τον κορωνοϊό, παρ’ ότι πολλές επιλογές αναθέσεων μπορούσαν να ήσαν διαφορετικές.

»Συγχρόνως, απαιτήσαμε και απαιτούμε, πλήρη και αυστηρότερη και από τα μέτρα της Πολιτείας, εφαρμογή των όσων μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα εγκρίθηκαν, με ιδιαίτερη εφαρμογή και στον χώρο των κοιμητηρίων, όπου απαρέγκλιτα πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί ταφής, με πλήρη προστασία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών σε βάθος χρόνου.

»Ανησυχούμε  και αμφισβητούμε το αν τηρούνται, ιδιαίτερα μετά από πρόσφατες καταγγελίες με αποδεικτικό υλικό.

»Η  γενικόλογη καθυστερημένη δε απάντηση της δημάρχου δεν πείθει και, εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει πλημμελή ενημέρωση για λήψη μέτρων προστασίας υγειονομικού χαρακτήρα και αδυναμία των εποπτικών αρχών του Δήμου στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

»Κυρίες και κύριοι της συνδιοίκησης,

»Μεριμνήστε για πολλούς κάδους που λείπουν καπάκια ή είναι σπασμένα. Παραγγείλετέ τα, προστατέψτε τους πολίτες.

»Εφοδιάστε τους εργαζόμενους με όλα τα μέσα προφύλαξης και ελέγξτε τη συμμόρφωσή τους.

»Στηρίξτε – επεκτείνετε το «Βοήθεια στο Σπίτι». Έχετε διαθέσιμο προσωπικό.

»Δεν πρέπει κανείς να νοιώσει μόνος.

»Στην ώρα της κρίσης πρυτανεύει η υπευθυνότητα. Δηλώνουμε παρόντες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet