Φωτιά στο πρώην Νοσοκομείο Παπαδημητρίου στα Μελίσσια – Ευθύνες στους φερόμενους ιδιοκτήτες ρίχνει η δήμαρχος Πεντέλης
Κοινωνία

Φωτιά στο πρώην Νοσοκομείο Παπαδημητρίου στα Μελίσσια – Ευθύνες στους φερόμενους ιδιοκτήτες ρίχνει η δήμαρχος Πεντέλης

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Μαρτίου σε υπόγειο χώρο του πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου, η οποία σβήστηκε άμεσα χάρη στην ακαριαία παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στο σημείο επιχείρησαν 1 όχημα του 9ου Σταθμού της Πυροσβεστικής και 1 όχημα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, αναφερόμενη στο επεισόδιο, θέτει «τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες του χώρου», προ των ευθυνών τους, δηλώνοντας:

«Η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι φερόμενοι ιδιοκτήτες για το εγκαταλελειμμένο ιδιωτικό κτήριο του πρώην Νοσοκομείου Παπαδημητρίου και τον ιδιωτικό δασικό χώρο που το περιβάλλει, συνεχίζεται.  Καθημερινά παρατηρείται η παραμονή νέων ανθρώπων στους χώρους του πρώην Νοσοκομείου, με  σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος τόσο για τους ίδιους όσο και για τους περίοικους, κυρίως τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, με άγνωστο σκοπό, πιθανόν και παραβατικό.

Το συμβάν της περασμένης Κυριακής αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, τους οποίους και ευχαριστώ.

Ο Δήμος Πεντέλης θα καλέσει και πάλι, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, τους φερόμενους ιδιοκτήτες να ασφαλίσουν και να κλειδώσουν τον χώρο, να καθαρίσουν και να επιμεληθούν τα κτήρια και το περιβάλλον δάσος, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος μεγαλύτερης πυρκαγιάς, λόγω της συνεχούς εναπόθεσης εύφλεκτων υλικών.

Ως δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε, ώστε να αποφευχθούν νέα συμβάντα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet