Ακυρώθηκε η μετατροπή οικοδομικού τετραγώνου στο Ψυχικό από κοινόχρηστος χώρος σε οικοδομήσιμος
Κοινωνία

Ακυρώθηκε η μετατροπή οικοδομικού τετραγώνου στο Ψυχικό από κοινόχρηστος χώρος σε οικοδομήσιμος

Δημοσιεύθηκε χθες η απόφαση με αρ. 1608/2023 Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία έκανε δεκτή την Αίτηση Ακύρωσης του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και ακύρωσε το Προεδρικό Διάταγμα που μετέτρεπε το Οικοδομικό Τετράγωνο 161 του Ψυχικού από κοινόχρηστο χώρο σε οικοδομήσιμο.

«Η απόφαση αυτή μας δικαιώνει πλήρως και επιβραβεύει την πρωτοβουλία να κηρύξουμε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την απένταξή του από το Σχέδιο Πόλης μας. Η παραπάνω απόφαση του ΣτΕ είναι από τις πιο σημαντικές που έχει πετύχει ο Δήμος μας και ειδικά για την προστασία του πολεοδομικού καθεστώτος του Προαστίου» αναφέρει η δημοτική αρχή και προσθέτει:

«Τέλος είναι ιδιαίτερα κρισιμότατη και για τα άλλα τρία οικοδομικά τετράγωνα του Ψυχικού, 89, 137 και 145, για τα οποία έχουμε ακολουθήσει την ίδια οδό της απένταξής τους, στοιχειοθετώντας και τεκμηριώνοντας για καθένα από τα εν λόγω Ο.Τ. έναν εμπεριστατωμένο και άρτια τεκμηριωμένο πολεοδομικά και νομικά φάκελο.

Με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και σκληρή εργασία καταφέραμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες προστασίας της φυσιογνωμίας του Προαστίου και να αντιμετωπίσουμε σοβαρά ζητήματα όπως:

  • Την εξαίρεση από τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό όσον αφορά τα ύψη και τους όρους δόμησης.
  • Την επιτυχή έκβαση της πολυετούς δικαστικής μάχης για τα Τουρκοβούνια κατοχυρώνοντας 205 στρέμματα ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου.
  • Την αποτροπή αλλαγής χρήσεων γης επί του Κεντρικού οδικού άξονα της Κηφισίας και Καποδιστρίου με την οποία θα επιτρεπόντουσαν επαγγελματικές δραστηριότητες.
  • Τη σφράγιση του Ξενοδοχείου στο Π. Ψυχικό.
  • Την ίδρυση Πολεοδομικού Γραφείου στον Δήμο μας.
  • Την αποφυγή έκδοσης – ούτε μιας – νέας Άδειας Λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο Ν. Ψυχικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet