«Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στην κατάργηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους»
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

«Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στην κατάργηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Άθλησης για Όλους»

Με ομόφωνο ψήφισμά του, που έλαβε στη συνεδρίαση της 1ης Σεπτεμβρίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Άθληση Για Όλους» (ΠΑγΟ).

Παράλληλα ο Δήμος καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό να πάρει πίσω τη σχετική απόφαση και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση και την πλήρη χρηματοδότηση των προγραμμάτων.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την αντίθεσή του για την αιφνίδια κατάργηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» (ΠΑγΟ) που ανακοίνωσε ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του στη ΓΓΑ, μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη των προγραμμάτων και ενώ είχε δρομολογηθεί ο προγραμματισμός των Δήμων ολόκληρης της χώρας.

»Η κίνηση αυτή στρέφεται ενάντια στους ανέργους, τους νέους, τα ΑμεΑ, τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που χάρη στα προγράμματα «ΠΑγΟ» που ίσχυαν εδώ και περίπου 40 χρόνια, είχαν τη δυνατότητα άθλησης με χαμηλό ή και μηδενικό αντίτιμο.

»Σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας Covid-19, όπου η άθληση έγινε η κύρια διαφυγή για τους πολίτες, καθώς και ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια ψυχικής και σωματικής θωράκισης του οργανισμού, το δικαίωμα στην άθληση έγινε ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη.

»Η παράλογη αυτή απόφαση σημαίνει ότι περίπου 1.100 Χαλανδραίοι θα στερηθούν τη δυνατότητα άθλησης, αφού τα ΠΑγΟ ήταν μια σημαντική βοήθεια, λόγω της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της υποχρηματοδότησης προς τους δήμους. Σημαίνει επίσης και την ανεργία σε 14 πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής που θα προστεθούν στους 1.300 και πλέον συναδέλφους τους πανελλαδικά.

»Ζητάμε από την κυβέρνηση και τον υφυπουργό κ. Αυγενάκη να πάρει πίσω την απόφαση αυτή και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση και την πλήρη χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet