Διεγράφη ο Ζαγοράκης από την ευρωομάδα της Ν.Δ. – Δεν θα υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη
Αθλητισμός

Διεγράφη ο Ζαγοράκης από την ευρωομάδα της Ν.Δ. – Δεν θα υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Διεγράφη ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Επίσης, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική πρωτοβουλία για να αλλάξει το πλαίσιο ποινών, μετά την εισήγηση της ΕΑΑ.

Έρχεται νόμος για ηπιότερες ποινές 

Άμεσα -πιθανόν και το απόγευμα της Τρίτης- θα έρθει η νομοθετική πρωτοβουλία «προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πέτσας.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός, ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα. Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε, επίσης, και είπε ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται». 

Τι θα προβλέπει

Αφαίρεση από 5 έως και 10 βαθμούς θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση. 

Η σχετική πρωτοβουλία θα ανήκει στο υπουργείο Αθλητισμού, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με Μεϊμαράκη 

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη επικοινώνησε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Με ανεξαρτητοποίηση είχε προειδοποιήσει ο Ζαγοράκης 

Υπενθυμίζεται ότι o Θοδωρής Ζαγοράκης, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση απειλώντας ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, θα προχωρήσει σε ανεξαρτητοποίηση.

Με την αιχμηρή φράση «Μαγκιές εκ του ασφαλούς!» σχολίασε στο Twitter τη δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη ο βουλευτής Γρεβενών του κυβερνώντος κόμματος Ανδρέας Πάτσης.

«Δήλωσε πρόθεση μελλοντικής ανεξαρτητοποίησης. Επειδή προφανώς χρεώνει στην κυβέρνηση μια εισήγηση της ΕΕΑ. Μαγκιές εκ του ασφαλούς!» ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος, αφού σημειώνει ότι «η κυβέρνηση την οποία στηρίζω και η Ν.Δ. στην οποία ανήκω δε στέκονται απέναντι στον ΠΑΟΚ και στους φιλάθλους-οπαδούς του», «καρφώνει» τον Ζαγοράκη, χωρίς να τον κατονομάζει, σημειώνοντας:

«Όμως, σε μια περίοδο με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις για τη χώρα μας, όλοι όσοι επηρεάζουμε με ενέργειες, χειρισμούς ή δηλώσεις το κοινωνικό κλίμα οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

»Εδώ και χρόνια, σε κάθε ευκαιρία, τόνιζα ότι οι πολιτικοί πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με την επαγγελματική, κοινωνική και την πολιτική τους πορεία και όχι με βάση οπαδικές προτιμήσεις. Έχω εκλεγεί με συγκεκριμένη ατζέντα για τα θέματα της πόλης και των παραγωγικών τάξεων και αυτά προωθώ με πάθος και δύναμη. Θα συνεχίσω αταλάντευτα να υποστηρίζω την κυβέρνηση και να αγαπώ τον ΠΑΟΚ, που είναι μέρος της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, η οποία ατενίζει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το μέλλον».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet