Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 84-62
Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 84-62

Ο Παναθηναϊκός υπέστη βαριά ήττα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» από την Μπαρτσελόνα με 84-62. Το παρήγορο για τους «πράσινους», πάντως, είναι πως μετά τη νίκη της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη προκρίνονται στα προημιτελικά, ως τρίτοι ή τέταρτοι, εφόσον επικρατήσουν την ερχόμενη Πέμπτη της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ.

Πληγή τα επιθετικά ριμπάουντ για το «τριφύλλι» που δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους αήττητους και αεικίνητους Καταλανούς όταν αυτοί βρήκαν ρυθμό. Διασωθείς ο Ούκιτς με 13 πόντους.

Καλή εκκίνηση

Ούκιτς, Διαμαντίδης, Μπράμος, Φώτσης και Λάσμε απέναντι σε Χουέρτας, Ναβάρο, Παπανικολάου, Λόρμπεκ και Τόμιτς ήταν οι πρώτες πεντάδες του αγώνα. Τα πρώτα λεπτά εξελίχθηκαν σε κροατική μονομαχία με τον Ούκιτς να οδηγεί τον Παναθηναϊκό και τον Τόμιτς να κρατά όρθια την Μπαρτσελόνα με επιθετικά ριμπάουντ (6-7). Πριν συμπληρωθούν οκτώ λεπτά οι δύο προπονητές είχαν αλλάξει τα 4/5 των ομάδων τους, με τους Φώτση και Παπανικολάου να «επιβιώνουν». Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι τα 0/6 τρίποντα των Καταλανών ξέφυγαν με τέσσερις (11-15), προτού το πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων, δια χειρός Παπανικολάου, γράψει τον επίλογο στην πρώτη περίοδο (14-15).

Έμεινε πίσω

Ένα λέι απ του Σάδα χάρισε στην «Μπάρτσα» το πρώτο της προβάδισμα (16-15). Μόνο για λίγο όμως, αφού με τρίποντο του Διαμαντίδη η διαφορά αποκαταστάθηκε (18-22). Τα επιθετικά ριμπάουντ, ήδη επτά μετά από 14 αγωνιστικά λεπτά, αποτελούσαν μόνιμη πληγή για το «τριφύλλι», καθώς ούτε ο ανέτοιμος Γκιστ μπόρεσε να την επουλώσει. Έτσι από διαδοχικά τρίποντα Όλεσον και Λόρμπεκ ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά πίσω από τους Καταλανούς, που μέχρι τα μέσα της περιόδου είχαν χρησιμοποιήσει και τους δώδεκα παίκτες τους. Οι «πράσινοι» κόλλησαν επιθετικά και με τον Πούλεν να οργανώνει και να εκτελεί η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 10-2 και ξέφυγε με εννιά, 38-29, ενώ «έκλεισε» το ημίχρονο στο +10, 42-32, με τρίποντο του Ναβάρο.

Έχασε την επαφή

Ο αεικίνητος αρχηγός της Μπαρτσελόνα την οδήγησε και στο 47-32 με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Ούκιτς έδωσε κάποιες λύσεις στο σκορ, αλλά τα διαδοχικά γκολ-φάουλ του Λόρμπεκ ανέβασαν τη διαφορά και στους 16 (56-40), την ώρα που η αστοχία στην επίθεση, τα προβλήματα στην άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ συνέθεταν την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού. Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν με τον Ντόρσεϊ στο +21 (64-43) πριν το τρίποντο του Μπατίστ στο φινάλε της περιόδου περιορίσει απλώς τη ζημιά (64-46).

Δεν απέφυγε τη συντριβή

Ο Γκιστ πρόσφερε επιθετικές ανάσες στην ομάδα του, αλλά οι παίκτες του Πασκουάλ συνέχισαν να ευστοχούν από παντού και με δύο τρίποντα του Αμπρίνες διατηρούνταν σε απόσταση ασφαλείας (72-52). Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να ρίχνει στο φινάλε στη μάχη για πρώτη φορά τον Μαυροκεφαλίδη και να εφαρμόζει άμυνα ζώνης. Όμως ούτε έτσι περιορίστηκε η έκταση της ήττας, καθώς Αμπρίνες και Πούλεν έφτασαν το σκορ και στο +25 προτού ο Διαμαντίδης μειώσει στο τελικό 84-62.

Δεκάλεπτα: 14-15, 42-32, 64-46, 84-62.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 8, Ντόρσεϊ 5, Σάδα 2, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 15, Ναβάρο 8, Παπανικολάου 6, Όλεσον 3, Λόρμπεκ 15, Λάμπε 4, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 2, Μπατίστ 7, Φώτσης 3, Ούκιτς 13, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 9, Ματσιούλις 2, Ράιτ.

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Ζιεμπλίτσκι (Πολωνία), Τσμίκιεβιτς (Πολωνία).

Πηγή: sport-fm.gr/ bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet