Τουρνουά Κάουνας: Ξεκίνημα με βαριά ήττα για Εθνική
Αθλητισμός

Τουρνουά Κάουνας: Ξεκίνημα με βαριά ήττα για Εθνική

Με βαριά ήττα, 86-67, από την «οικοδέσποινα» Λιθουανία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά του Κάουνας η Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Το «εφιαλτικό» δεύτερο ημίχρονο και κυρίως το τρίτο 10λεπτο στοίχισε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 23 πόντους (64-41), χάρις στην ευστοχία των Λιθουανών έξω από τη γραμμή των 6,75, αλλά και λόγω λαθών που έγιναν στην άμυνα.

Επίσης, η «γαλανόλευκη» δυσκολεύτηκε πολύ και στον τομέα του σκοραρίσματος, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι στην τρίτη περίοδο πέτυχε μόλις 10 πόνττους (39-35 ήταν πίσω στο ημίχρονο), ενώ οι γηπεδούχοι «φόρτωσαν» το ελληνικό καλάθι με 25!

Εμφανέστατη σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν η απουσία του Νικ Καλάθη, κυρίως στον τομέα της οργάνωσης, καθώς οι Μάντζαρης και Σλούκας ναι μεν μπορούν να παίξουν γρήγορα και να «τρέξουν» την ομάδα, αλλά οργανωτικά υστερούν σημαντικά έναντι του πλέι μέικερ του Μέμφις, που επίσης μπορεί να βοηθήσει και στο σκοράρισμα.

Επίσης, η απουσία του Γιάννη Μπουρούση στοίχισε πάρα πολύ, καθώς ο Έλληνας σέντερ αποτελεί βαρόμετρο για την Εθνική, τόσο στην άμυνα, αλλά στον τομέα του σκοραρίσματος.

Κορυφαίος της Ελλάδας ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 14 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ίαν Βουγιούκας, που τελείωσε το παιχνίδι με 11 πόντους.

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει αύριο τη Σλοβενία, ενώ οι Λιθουανοί θα αντιμετωπίσουν τη Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet