Αστυνομικά drone θα αποτρέπουν drone – “τρομοκράτες” στην Ιαπωνία
Επιστήμη & Τεχνολογία

Αστυνομικά drone θα αποτρέπουν drone – “τρομοκράτες” στην Ιαπωνία

Έπειτα από την προσγείωση ενός drone που μετέφερε ραδιενεργό υλικό στη στέγη του πρωθυπουργικού γραφείου τον περασμένο Απρίλιο, η αστυνομία της Ιαπωνίας λαμβάνει σοβαρά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η απάντηση είναι αστυνομικά drone που θα απλώνουν δίχτυα για να συλλάβουν τυχόν ιπτάμενες απειλές.

«Υπάρχει η πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης με drone που μεταφέρουν εκρηκτικά. Ελπίζουμε να προστατεύσουμε το έθνος έχοντας στο μυαλό μας το χειρότερο σενάριο» δήλωσε στην εφημερίδα Asahi Shimbun ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η αστυνομική δύναμη που θα χειρίζεται τα drone θα περιπολεί σημαντικά κτήρια, όπως το γραφείο του πρωθυπουργού. Αν αντιληφθεί ύποπτα drone, θα προειδοποιεί τους χειριστές τους με μεγάφωνα στο έδαφος. Αν δεν λάβει απάντηση, τα αστυνομικά drone θα απογειώνονται για να καταρρίψουν το στόχο τυλίγοντάς τον σε δίχτυα.

«Στην Ιαπωνία απαγορεύεται να πιλοτάρει κανείς drone πάνω από συγκεκριμένες περιοχές όπως τα αεροδρόμια, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και οι δρόμοι, καθώς και σε ύψος άνω των 150 μέτρων» ανέφερε στο BBC ο Πολ Χάσγουελ της δικηγορικής εταιρείας Pinsent Masons. «Ορισμένες πόλεις, όπως το Τόκιο και η Οζάκα, έχουν επίσης απαγορεύσει τη χρήση τους σε πάρκα» πρόσθεσε.

Νέοι κανόνες για τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών τίθενται σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από τροποποίηση της ιαπωνικής νομοθεσίας για την αεροπλοΐα.

Τον Απρίλιο, ένα μικρό ελικοφόρο drone προσγειώθηκε στη στέγη του πρωθυπουργικού γραφείου μεταφέροντας μικρή ποσότητα ραδιενεργού υλικού, η οποία όμως δεν απείλησε ανθρώπους. Για το περιστατικό συνελήφθη αργότερα ένας άνδρας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet