Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για «κατασκοπεία» υπό το βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για «κατασκοπεία» υπό το βλέμμα του Ντόναλντ Τραμπ

Έρευνα, υπό την εποπτεία του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ -με κύριο στόχο να αναδειχθεί κατασκοπεία της Κίνας σε βάρος των ΗΠΑ- πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.

Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είχαν επισκεφθεί με απόλυτη μυστικότητα τη χώρα μας, μεταφέροντας το «ενδιαφέρον» του νέου Αμερικανού προέδρου για τη σύλληψη «απεσταλμένου της κινεζικής κυβέρνησης, που επεδίωκε να αποκτήσει απόρρητα στρατιωτικά συστήματα των ΗΠΑ».

Σύμφωνα λοιπόν με ειδικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής η έρευνα αφορούσε «υφαρπαγή δεδομένων επικοινωνιών προκειμένου να σταλούν σε drones ή τηλεχειριζόμενα οχήματα».

Η υπόθεση αυτή αφορά τη σύλληψη στην Αθήνα, προ οκτώ ημερών, 52χρονου Κινέζου «μηχανικού πληροφοριακών συστημάτων», όπως τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος, που εμφανιζόταν ως στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας.

Η σύλληψή του έγινε έπειτα από συνεννόηση Αμερικανών πρακτόρων και των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, που συνεργάζονταν με «άνωθεν εντολές».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet