Κατασχέσεις και για απλήρωτα κοινόχρηστα!
Κοινωνία

Κατασχέσεις και για απλήρωτα κοινόχρηστα!

Όσοι δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστά τους κινδυνεύουν με Τειρεσία, ακόμη και με κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας ή τραπεζικού λογαριασμού. Και αυτό γιατί όταν ο ένοικος δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα, είτε γιατί αδυνατεί είτε γιατί είναι κακοπληρωτής, ο διαχειριστής μπορεί με την έγκριση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας να του στείλει εξώδικο. Αν ο ένοικος δε συμμορφωθεί τότε η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ, καθώς μπορεί να εκδοθεί διαταγή πληρωμής.

Αυτό αναφέρουν νομικοί κύκλοι, που τονίζουν ότι το φαινόμενο της αδυναμίας πληρωμής των κοινοχρήστων από ολοένα και περισσότερους ενοίκους πολυκατοικιών αυξάνεται.

Σε περίπτωση που κάποιος χρωστάει κοινόχρηστα, τότε ο διαχειριστής συγκαλεί γενική συνέλευση της πολυκατοικίας,με θέμα τη δικαστική είσπραξη των κοινοχρήστων. Αφού η συνέλευση πάρει την απόφαση, ο διαχειριστής δίνει εντολή στον δικηγόρο να ξεκινήσει τη διαδικασία. Ο δικηγόρος που θα αναλάβει την υπόθεση ορίζεται στη γενική συνέλευση της πολυκατοικίας.

Ο δικηγόρος, έχοντας στη διάθεσή του όλα τα ειδοποιητήρια με τις αντίστοιχες μηνιαίες αποδείξεις εφόσον υπάρχουν, πρέπει πρώτα να στείλει εξώδικο και να ενημερώσει τον οφειλέτη. Εάν ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί, τότε ο δικηγόρος προβαίνει στην έκδοση διαταγής πληρωμής. Εάν βγει διαταγή πληρωμής, το όνομα του οφειλέτη εγγράφεται στον Τειρεσία, τη λίστα των κακοπληρωτών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και φθάνουν ως την κατάσχεση ακινήτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet