Χρυσή Αυγή: Ένοχοι οι βουλευτές για την εγκληματική οργάνωση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι οι βουλευτές για την εγκληματική οργάνωση

Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία ανέμενε έξω από το δικαστήριο την ετυμηγορία, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση την οποία κοινοποίησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, σύμφωνα με την οποία ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες. Δηλαδή για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, δόλο κ.λπ.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διαδικασία ανακοίνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή ξεκίνησε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Έπειτα συνεχίστηκε με την υπόθεση της επίθεσης των Αιγύπτιων αλιέων και αμέσως μετά με την υπόθεση της επίθεσης κατά των μελών του ΠΑΜΕ. 

Από το σύνολο των 17 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Π. Φύσσα οι 15 κρίθηκαν ένοχοι, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή. Για την υπόθεση της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν και οι 4 κατηγορούμενοι, αλλά η κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών. Ένοχοι κατά την έδρα και οι 5 κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιέων.

Σύμφωνα με τις πρώτες κατηγορίες, ο αρχηγός της Χ.Α., Νίκος Μιχαλολιάκος, κρίθηκε ένοχος για οπλοκατοχή. Επίσης, ένοχος για οπλοκατοχή κρίθηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Για την εγκληματική οργάνωση

Ένοχοι για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν τα στελέχη της Χ.Α, Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιώργος Γερμενής και Γιώργος Πατέλης.

Για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν ένοχοι οι υπόλοιποι 11 συνάδελφοί τους δηλαδή, βουλευτές, στελέχη και οι δυο πυρηνάρχες της Νίκαιας και του Περάματος.

Επισημαίνεται ότι τόσο ο αρχηγός της Χ.Α., Ν. Μιχαλολιάκος, ο Χρ. Παππάς και οι εκ των προβεβλημένων στελεχών Κασιδιάρης και Λαγός, κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: zougla.gr

Βίντεο- φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Ρεπορτάζ:
Σωτήρης Σκουλούδης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Επιμέλεια:
Έλενα Καραθάνου, Χρήστος Μαζάνης 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet