100.000 «επιταγές» για δωρεάν διακοπές
Κοινωνία

100.000 «επιταγές» για δωρεάν διακοπές

Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει «επιταγές» για δωρεάν διακοπές για 100.000 εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, για τους οποίους θα καλύψει τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα για έως και πέντε διανυκτερεύσεις.

Το πρόγραμμα Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού που θα λειτουργεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2015 θα κοστίσει 10 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που έχει υπογράψει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», με το ανωτέρω πρόγραμμα θα καλύπτεται η διαμονή των δικαιούχων για 1-5 διανυκτερεύσεις. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση θα είναι ανάλογη με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Στην οικονομική αξία περιλαμβάνεται το ποσό της επιδότησης του δικαιούχου και των ωφελούμενων μελών του.

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ πρόκειται να δημοσιευθεί η δημόσια πρόσκληση, μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις. Δικαίωμα υποβολής έχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλιση ΙΚΑ, άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μήνες ή 50 ημερήσια επιδόματα καθώς και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ.

Όσοι πέρυσι είχαν επιλεγεί και είτε έκαναν χρήση του προγράμματος είτε όχι, δεν δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση. Από αυτό εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία.  Από την υποβολή αιτήσεων εξαιρούντια και οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια περίοδο υλοποίησης.

Ως ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται:

  • Τα άνω των 5 ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους.
  • Τα άνω των 5 ετών και 24 ετών τέκνα που έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας.
  • Οι σύζυγοι των δικαιούχων όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς.
  • Οι συνοδοί δικαιούχων που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία (ποσοστό άνω του 67%.)

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet