Εντείνονται οι αντιδράσεις για τα hot spots
Κοινωνία

Εντείνονται οι αντιδράσεις για τα hot spots

Νέα ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στην Κω, έξω από το στρατόπεδο 148 όπου θα κατασκευαστεί hot spot για την καταγραφή μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στο νησί από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Την ίδια ώρα, την άρνησή της να συναινέσει στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου Δέλτα.

Όπως δήλωσε στο Mega η Κατερίνα Φιλοπούλου, δημοσιογράφος στο «Βήμα της Κω», περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Πυλίου έχουν συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στον δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, άναψαν φωτιές και απέκλεισαν το σημείο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στον Λινοπότη.

Οι εργασίες στο στρατόπεδο για την κατασκευή του hot spot ξεκίνησαν την Παρασκευή, από τα συνεργεία του στρατού που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου.

Λίγο μετά την έναρξη των εργασιών ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε ρίψη χημικών, ενώ τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από γκλομπ και δύο γυναίκες έχασαν τις αισθήσεις τους.

Την ίδια ώρα, την άρνησή της να συναινέσει στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου Δέλτα, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω εντάσεων και με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δέλτα, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την εισήγηση του δημάρχου Μίμη Φωτόπουλου, καταλήγει ως εξής:

«Η διοίκηση του Δήμου αρνείται να συναινέσει στη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης (Relocation Camp) στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου – 1090 και σε κανένα άλλο μέρος του ήδη βεβαρημένου Δήμου μας, θεωρώντας ότι λόγω έλλειψης σαφούς και ευρέως σχεδιασμού δεν διασφαλίζονται ανθρωπιστικές προδιαγραφές για τους πρόσφυγες και τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, αποφασίστηκε η σύσταση πολυμελούς επιτροπής, αποτελούμενη από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων των Διαβατών και της Νέας Μαγνησίας, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, η οποία θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές της επί του θέματος.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης, την Παρασκευή, τοποθετήθηκαν εκτός από τον δήμαρχο, επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και δημότες. Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές, με κατοίκους της περιοχής να ζητούν δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η δημιουργία του κέντρου.

Βίντεο από τα επεισόδια της Παρασκευής στην Κω

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet