Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαρνάβα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Βαρνάβα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Βαρνάβα Αττικής, μεταξύ του Κοιμητηρίου και του ΧΥΤΑ.

Η Πυροσβεστική, που ενημερώθηκε στις 12:45, έχει επέμβει με 35 πυροσβέστες και 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και 15 υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως ενημερώνει, η φωτιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή. Τελικά, λίγο μετά τις 17:00 τέθηκε υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ, για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για την Τρίτη προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, την Τρίτη στην κατηγορία κινδύνου 4 θα είναι Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Σκύρος, Αττική, Αργολίδα, Κορινθία, Κυκλάδες, Λήμνος, Σάμος, Ικαρία και Σαμοθράκη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (όπως δισκοπρίονα ή συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet