Αυτός είναι ο κομμουνισμός του Κιμ Γιονγκ-Ουν
Κόσμος

Αυτός είναι ο κομμουνισμός του Κιμ Γιονγκ-Ουν

Λατρεύει το κονιάκ, αγοράζει φανταχτερά αυτοκίνητα και πιάνα, ξοδεύοντας πάνω από 645 εκατομμύρια δολάρια σε είδη πολυτελείας, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, ξεπερνώντας μάλιστα και τον πατέρα του και πρώην ηγέτη της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Ο αείμνηστος δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, μπορεί να ντυνόταν με χακί στολή, ωστόσο ξόδευε μυθικά ποσά σε αγαθά πολυτελείας. Μάλιστα, ο πρώην sushi chef του, είχε δηλώσει πως ο ισχυρός άνδρας λάτρευε το κινέζικο πεπόνι, το χαβιάρι του Ουζμπεκιστάν και το χοιρινό Δανίας, ενώ έπινε κονιάκ και έπαιζε γκολφ. Μάλιστα, το 2006, οι ΗΠΑ, εξέδωσαν μία λίστα με 60 πράγματα που δεν έπρεπε να πουλούνται στον Κιμ τον πρεσβύτερο, μεταξύ αυτών, κρύσταλλα, σύνεργα του σκι και γιοτ.

Στα χνάρια του πατέρα και ο γιος, Κιμ Γιονγκ Ουν, που ενδεχομένως να δαπανά ακόμη περισσότερα, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα και συμπεραίνει πως η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας έχει διαπράξει «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και θα πρέπει να παραπεμφθεί σε διεθνές δικαστήριο. Στις εκατοντάδες σελίδες της έκθεσης, υπάρχουν στοιχεία για όσα οι οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατήγγειλαν εδώ και χρόνια – «εξόντωση», βασανιστήρια, υποδούλωση και βιασμούς. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί πως ανάμεσα σε όλη αυτή την κτηνωδία, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αγόραζε ολόκληρα φορτία με είδη πολυτελείας.

Χάρη στον Ντένις Ρόντμαν, γνωρίζουμε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει το εκλεκτό λικέρ, και κυρίως το κονιάκ. Ξέρουμε επίσης ότι ο Κιμ και οι συνεργάτες του κατασκεύασαν ένα χιονοδρομικό και ένα ιππικό κέντρο. Η έκθεση αναφέρει πως η κυρίαρχη ελίτ αγόρασε φανταχτερά αυτοκίνητα, τρεις ντουζίνες πιάνα και κορυφαίο εξοπλισμό καταγραφής. Βασισμένη σε προηγούμενες εκθέσεις, υποθέτουν ότι το συνολικό κόστος των κρατικών δαπανών για αγαθά πολυτελείας αυξήθηκε κατά μέσο όρο από 300 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ ΙΙ, σε 645.800.000 το 2012.

Η έκθεση του ΟΗΕ σημειώνει πως ο Κιμ και οι συνεργάτες του, ξόδεψαν ένα «σημαντικό ποσό των κρατικών πόρων για την αγορά εισαγόμενων ειδών πολυτελείας». Τα έσοδα αυτά προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες μέχρι και «παράλληλα κεφάλαια» που διατηρούνται «στην προσωπική διάθεση του Ανώτατου Ηγέτη και χρησιμοποιούνται για την κάλυψη προσωπικών εξόδων του ίδιου, της οικογένειάς του και άλλα μέλη της ελίτ που τον περιβάλλουν». Τα έσοδα που προήλθαν από παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της πώληση ναρκωτικών, εκτιμήθηκαν το 2008 σε 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Ως «κατασκευασμένα» απέρριψε τα ευρήματα η Βόρεια Κορέα. Ωστόσο, υπήρξε μια εποχή που οι άνθρωποι ήλπιζαν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα εγκαινίαζε μια νέα εποχή για τη Βόρεια Κορέα, δίνοντας ένα τέλος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη φτώχεια και την άρχουσα τάξη με την ανάλγητη περιφρόνηση για τους απλούς ανθρώπους. Η έκθεση, και οι καταναλωτικές συνήθειες του Κιμ, είναι απλά μια υπενθύμιση πως οι ελπίδες τους ήταν άστοχες. Από την άλλη, ο Κιμ δείχνει αρκετά άνετα πάνω στο άλογό του.

Πηγή: Time/www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet