Εμφανίστηκε ξανά μετά από τρεις εβδομάδες ο «εξαφανισμένος» Κιμ Γιονγκ Ουν
Κόσμος

Εμφανίστηκε ξανά μετά από τρεις εβδομάδες ο «εξαφανισμένος» Κιμ Γιονγκ Ουν

Τέλος στις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του έδωσε ξανά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος πραγματοποίησε μια στρατιωτική συνάντηση για να συζητήσει την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε την Κυριακή 24/5 το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποίησε στρατιωτική συνάντηση για να συζητήσει νέες πολιτικές για την ενίσχυση των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας.

«Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν νέες πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής της χώρας και την τοποθέτηση στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας», προσθέτει το KCNA. Ακόμα αποφασίστηκε η υιοθέτηση κρίσιμης σημασίας μέτρων για την ενίσχυση της δύναμης πυρός του πυροβολικού.

Οι αξιωματούχοι που υποδέχτηκαν τον Κιμ φορούσαν μάσκες, κατά την είσοδο του τελευταίου στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, ωστόσο κανένας δεν φόραγε μάσκα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, όπως φαίνεται στα βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που τους τελευταίους δύο μήνες έχει κάνει λίγες εμφανίσεις, δεν είχε δώσει το παρών στην τελετή για τα γενέθλια του παππού του στις 15 Απριλίου, κάτι που πυροδότησε τις φήμες για την υγεία του, με κάποιες να κάνουν λόγο ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση ή ότι ήταν νεκρός.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε την 1η Μαΐου, όταν έκοψε την κορδέλα σε εγκαίνια εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν και έδωσε τέλος στις φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τον πιθανό θάνατο του. Όμως έκτοτε δεν είχε εμφανιστεί ξανά γεγονός που έχει φουντώσει ξανά τα σενάρια.

Πρόσφατα ο στενός φίλος του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντένις Ρόντμαν, είχε κάνει δηλώσεις στη βρετανική τηλεόραση δίνοντας νέα διάσταση στις φήμες σχετικά με την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet