Ιαχές πολέμου από τουρκικά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Δένδια για τα 12ν.μ. νοτίως της Κρήτης
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Ιαχές πολέμου από τουρκικά ΜΜΕ για τις δηλώσεις Δένδια για τα 12ν.μ. νοτίως της Κρήτης

Κατά του Νίκου Δένδια βάλλει η πλειοψηφία των τουρκικών ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για προκλητικές δηλώσεις και φτάνοντας μέχρι το σημείο να αναφέρεται και σε αιτία πολέμου.

Με «ιαχές» πολέμου υποδέχθηκαν τα περισσότερα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ της Τουρκίας τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια από το βήμα της Βουλής, ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12ν.μ., νοτίως και ανατολικά της Κρήτης, αλλά και πως έχει το δικαίωμα να προβεί σε ανάλογο βήμα και στο Αιγαίο.

Τα τουρκικά μέσα κάνουν λόγο για «πρόκληση» και απόφαση «σκάνδαλο», ενώ υπενθυμίζουν ότι όπως έχει «ψηφίσει η τουρκική εθνοσυνέλευση από το 1995, η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια αποτελεί casus belli για την Τουρκία». Μάλιστα κάποια από τα δημοσιεύματα αναφέρονται και στις επικείμενες διερευνητικές επαφές, υποστηρίζοντας ότι η «Ελλάδα  έχει βάλει στο στόχαστρο τουρκικά νησιά».

Οι τίτλοι των δημοσιευμάτων είναι ενδεικτικοί του κλίματος που προσπαθούν να περάσουν τα τουρκικά μέσα.

«Προκλητική προσέγγιση από την Ελλάδα! Η Τουρκία τη θεωρεί casus belli», αναφέρει το δημοσίευμα της Milliyet και στη συνέχεια κάνει λόγο για «επικίνδυνο βήμα» στο οποίο ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ελλάδα, ενώ αναφέρεται και στις διερευνητικές επαφές, υποστηρίζοντας ότι η «Ελλάδα δυναμιτίζει το κλίμα». Επιπλέον υπενθυμίζει ότι την απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για «casus belli σε περίπτωση επέκτασης της Ελλάδας στα 12ν.μ. στο Αιγαίο».

«Αιτία πολέμου. Ακραία κίνηση στην Ανατολική Μεσόγειο από την Ελλάδα, λίγο πριν τις συνομιλίες», αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Takvim , η οποία αναφέρεται στις «σκανδαλώδεις δηλώσεις» του Έλληνα υπ. Εξωτερικών και στην άμεση απάντηση της Τουρκίας, ενώ και εδώ γίνεται αναφορά «στην απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για casus belli».

Με αναφορά στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια, η Yeni Cag «παίρνει τα όπλα», καθώς στον τίτλο του δημοσιεύματος γράφει: «Η απόφαση της Ελλάδας ξεκινάει πόλεμο».

Τέλος το δίκτυο AHaber στο δημοσίευμα του, κάνει λόγο για «ανακοίνωση-σκάνδαλο από την Ελλάδα – Έχουν βάλει στο μάτι τουρκικά νησιά» και υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια συνιστούν πρόκληση, ενώ και εδώ αναφέρεται το «casus belli» που αποφάσισε η τουρκική εθνοσυνέλευση.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet