Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Πεκίνο – Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια μετά την επανεμφάνιση της νόσου
Κόσμος

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο Πεκίνο – Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια μετά την επανεμφάνιση της νόσου

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν ξανά στην πρωτεύουσα της Κίνας μετά τον εντοπισμό 100 και πλέον κρουσμάτων τις τελευταίες πέντε ημέρες, που συνδέονται με τη μεγαλύτερη αγορά χονδρικού εμπορίου της πόλης.

Το Πεκίνο θα κλείσει εκ νέου όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά του, έπειτα από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην κινεζική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή του Πεκίνου.

Η πόλη προχώρησε στη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον εντοπισμό, σε διάστημα 5 ημερών, 106 νέων κρουσμάτων κι ενώ ο νέος κορωνοϊός έμοιαζε να έχει πρακτικά εξαλειφθεί στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο προτρέπει τους κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη αναγκαία» ταξίδια εκτός της πόλης, ενώ απαγορεύει στους κατοίκους των πληγεισών συνοικιών να φεύγουν εκτός της κινεζικής πρωτεύουσας.

«Κάθε άνθρωπος που πρέπει πραγματικά να φύγει από το Πεκίνο θα πρέπει να παράσχει ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ τις τελευταίες επτά ημέρες και βγήκε αρνητικός», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τσεν Μπέι, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της δημοτικής αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την επανεμφάνιση της νόσου στο Πεκίνο, καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα από 100 νέα κρούσματα της Covid-19, τα οποία σχετίζονται με τη μεγαλύτερη αγορά χονδρικού εμπορίου της πόλης.

Ο νέος κορωνοϊός έδειχνε να έχει σχεδόν εξαλειφθεί στη χώρα, όπου εμφανίστηκε στα τέλη του 2019 στη Γουχάν, στην κεντρική Κίνα. Μέχρι να εντοπιστεί μια νέα εστία στην πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα.

Η επανεμφάνιση της νόσου Covid-19 στο Πεκίνο, όπου νέα κρούσματα συνδέονται με την αγορά Σινφάντι, μια πολύ μεγάλη αγορά χονδρικής στη νότια πλευρά της πόλης, οδήγησε σε νέες καραντίνες σε κατοικημένες περιοχές και σε πρόσθετους διαγνωστικούς ελέγχους. Αθλητικές εγκαταστάσεις και πολιτιστικά κέντρα έκλεισαν ξανά.

Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet