Οι Τούρκοι δυσχεραίνουν την επίλυση του Κυπριακού
Κόσμος

Οι Τούρκοι δυσχεραίνουν την επίλυση του Κυπριακού

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διατύπωσε επικρίσεις κατά της Τουρκίας για τη στάση της στο Κυπριακό, σήμερα Κυριακή 13 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία τελέστηκαν σε όλους τους ναούς της ελεύθερης Κύπρου τα μνημόσυνα των νεκρών κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας στη Λεμεσό, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Σε ομιλία του, που διάβασε ο υπουργός Υγείας, ο κ. Ν. Αναστασιάδης κατηγόρησε την Τουρκία ότι, μέσα από ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, εργάζεται για να δυσχεράνει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, με τοποθετήσεις που τείνουν σε νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφρασε παράλληλα δυσαρέσκεια επειδή στην τελευταία συνάντησή του με τον Ντερβίς Έρογλου, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν άφησε πολλά περιθώρια για συγκλίσεις ή για δρομολόγηση ουσιαστικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ο κ. Ν. Αναστασιάδης ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η μη επίτευξη λύσης οδηγεί στην εδραίωση και μονιμοποίηση της διχοτόμησης, η οποία είναι καταστροφική για τον τόπο. Η πλευρά μας έχει επιβεβαιώσει τη βούλησή της για λύση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε λύση και για απεμπόληση των συμφωνημένων αρχών λύσης του Κυπριακού». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet