Ομπάμα: Να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα
Κόσμος

Ομπάμα: Να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή 28 Μαρτίου ότι η συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία στην οποία έχει προχωρήσει η Ρωσία ξεπερνά το συνηθισμένο και κάλεσε τη Μόσχα να αποσύρει το στρατό της και να αρχίσει συνομιλίες με το Κίεβο για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

«Βλέπετε ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών δυνάμεων να συγκεντρώνονται κατά μήκος των συνόρων υπό το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων», δήλωσε ο Μ. Ομπάμα στην εκπομπή This Morning του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS στην πόλη του Βατικανού.

«Αλλά αυτές (οι κινήσεις) δεν είναι κάτι που θα έκανε η Ρωσία φυσιολογικά». Ο Μ. Ομπάμα σημείωσε ότι οι κινήσεις αυτές των ρωσικών στρατευμάτων μπορεί να αποτελούν απλώς μια προσπάθεια εκφοβισμού της νέας κυβέρνησης στο Κίεβο από μέρους του Κρεμλίνου, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προοιωνίζονται νέες ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες. Οι Ρώσοι «μπορεί να έχουν κι άλλα σχέδια», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. [Πηγή: ΑΠΕ]

Η ρώσικη αρκούδα βρυχάται στα σύνορα με την Ουκρανία

Περίπου 50.000 Ρώσοι στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ.

«Στόχος του Πούτιν είναι ολόκληρη η Ουκρανία» λέει η μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο προειδοποιώντας ότι αυξάνεται ο κίνδυνος σύρραξης.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε την Πέμπτη 27 Μαρτίου πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία. «Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντρέι Παρούμπιι.

«Οι Ρώσοι δε βρίσκονται μόνον στην Κριμαία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλης της μεθορίου. Στον Βορρά, στην Ανατολή, στον Νότο», συμπλήρωσε.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet