Παραίτηση υπουργών στην Κύπρο
Κόσμος

Παραίτηση υπουργών στην Κύπρο

Μετά την αποχώρηση του ΔΗ.ΚΟ. από την κυβέρνηση, στη διάθεση του προέδρου της Δημοκρατίας έθεσαν σήμερα οι τέσσερις υπουργοί του κόμματος, Γιώργος Λακκοτρύπης, Φώτης Φωτίου, Κυριάκος Κενεβέζος και Πέτρος Πετρίδης, τις παραιτήσεις τους, ενώ την παραίτησή τους υπέβαλαν και οι υπόλοιποι υπουργοί.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνερδίασης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, όλοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη έθεσαν στη διάθεση του προέδρου την παραίτησή τους, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ΔΗ.ΚΟ.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις του σχετικά με ανασχηματισμό, και το αργότερο μέχρι την 15η Μαρτίου.

Άδειασαν τα ταμεία – Κίνδυνος για μισθούς – συντάξεις τον Μάρτιο

Στην Κύπρο το κράτος δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Μάρτιο.

Έγκυρες πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι σε περίπτωση που δε δοθεί η επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα, το κράτος θα μπορεί να πληρώσει μόνο μέρος των μισθών και συντάξεων. Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν έκτακτη την κατάσταση που δημιουργείται μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις που αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση.

Αμέσως μετά την απόφαση της Βουλής πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό σύσκεψη με την παρουσία του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, του υπουργού Οικονομικών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Το θέμα συζητήθηκε επίσης σε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του κ. Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού οικονομικών.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet